«Μην με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό»

Όταν το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου, γίνεται το πιο πικρό. Γροθιά στο στομάχι το 4λεπτο βίντεο, που οπτικοποιεί τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα.


Υπερ-αγάπη;! Πατριαρχία. Έμφυλη βία. Γυναικοκτονία. Το μοτίβο είναι αυτό και πλέον είναι γνωστό. Ο αριθμός έως τώρα για το έτος είναι 13. Δεκατρείς ψυχές, δεκατρείς γυναίκες έφυγαν από το αδίστακτο χέρι της πατριαρχίας, από ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν και αγάπησαν. Το αφήγημα τον γυναικοκτόνων; Υπεραγάπη, λατρεία, κτήση. Κλιμακωτή χειραγώγηση των συναισθημάτων. «Σε αγαπάω περισσότερο από όλους. Μη βγεις με την παρέα σου, ας μείνουμε μαζί. Δε σε χορταίνω. Είσαι δικιά μου, μου ανήκεις, η ύπαρξή σου είναι κτήμα μου. Εγώ σε προστατεύω. Εγώ είμαι ο άνθρωπός σου».

Όταν το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου, γίνεται το πιο πικρό. «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς». Το μήνυμα αυτό είναι κινητήριο της δύναμης για όσες ακόμα υποφέρουν, για όσες φοβούνται να μιλήσουν, για όσες βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον σύντροφό τους και εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο που δημιιούργησαν η Lacta και το Κέντρο Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Γροθιά στο στομάχι, ανατριχίλα, πόνος, μερικά μόνο από τα συναισθήματα που σε κάνει να νιώσεις το 4λεπτο βίντεο, που οπτικοποιεί τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα.



Στο ανατριχιαστικό αυτό βίντεο, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, υποδύεται μία γυναίκα που βρίσκεται σε σχέση «απόλυτης αγάπης» και τελειώνει με θάνατο.

Η σχέση τους ξεκινάει με γέλιο, στιγμές γεμάτες έρωτα, απόλυτη ευτυχία. Οι σκιές εμφανίζονται και σύντομα ο έρωτας γίνεται χειριστικός, έπειτα κακοποιητικός και τέλος, το χέρι του ανθρώπου που κάποτε κρατούσε με στοργή, γίνεται το εργαλείο θανάτου της.

«Θα είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου» της ψιθυρίζει αρχικά ο σύντροφός της. Δεν μπορεί να πάρει το βλέμμα του από πάνω της, δεν την αφήνει λεπτό μόνη της. Σύντομα συζούν. Η ζήλεια κάνει την εμφάνισή της, παρεμβαίνει στη ζωή της, θέλει να την αποκόψει από τις παρέες της, την οικογένειά της. Γίνεται βίαιος. Λεκτικά και σωματικά. Όταν εκείνη προσπαθεί να ξεφύγει, ο άνθρωπος που κάποτε έλεγε πως την αγαπούσε είναι άλλος. Είναι αυτός που θεωρώντας ότι η ζωή της του ανήκει, της την αφαιρεί.


Στο τέλος του βίντεο, ακούγεται η φράση: «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς». Οι γυναίκες που υποφέρουν σε χειριστικές, κακοποιητικές σχέσεις παρακινούνται ουσιαστικά να αποδράσουν, προτού το «αύριο» να είναι αργά!


Πηγή: www.rosa.gr





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.