Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), κατέθεσαν επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και προς όλους τους Έλληνες βουλευτές.

Το έγγραφο ζητά ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι παράτυπες τακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα, ανάμεσα στις οποίες είναι η προσπάθεια να εισπράξουν τις εγγυήσεις του Δημοσίου ακόμη και από δάνεια που εξυπηρετούνται αλλά έχουν καθυστερήσει, ενώ αρνούνται επίσης να προβούν πρώτα σε ρύθμιση των δανείων, όπως απαιτεί ο νόμος. Όπως αναφέρει το έγγραφο της διαμαρτυρίας:

α) Επιδιώκουν έτσι την άμεση είσπραξη χρημάτων από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου και την έμμεση μεταβίβαση χρέους στο Δημόσιο και σε όλους τους Έλληνες πολίτες,
β) Επιβαρύνουν τον δανειολήπτη που καλείται να πληρώσει δύο δάνεια, το μέρος του δανείου που υπολείπεται και ταυτόχρονα την εγγύηση του δημοσίου, την οποία ο πολίτης καλείται να εξοφλήσει στις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Είναι φανερό ότι υπό τέτοιες συνθήκες, οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών γίνονται αδύνατον να εξοφληθούν, το κράτος και ο πολίτης ζημιώνονται συνολικά και ο μόνος ωφελημένος είναι το τραπεζικό Ίδρυμα, παρά τις νομοθετικές διατάξεις που είναι αντίθετες προς όλο το παραπάνω εγχείρημα.
Δημιουργείται επίσης θέμα ισχυρών αντιφάσεων στην κοινωνία, σε επίπεδο “κοινωνικού αυτοματισμού”, καθώς από τη μία πλευρά κάποιοι συμπολίτες μας καλούνται έμμεσα να πληρώσουν δάνεια άλλων, ενώ υπάρχουν επίσης μη εξυπηρετούμενα δάνεια, “κόκκινα” όπως ονομάζονται συχνά, τα οποία δεν λαμβάνουν παρόμοια αντιμετώπιση. Αποτέλεσμα να φτάνουμε σε καταστάσεις σύγχυσης, αν όχι παραπλάνησης των πολιτών.

Το έγγραφο παραθέτει επίσης το νομικό πλαίσιο που απαγορεύει τέτοιες πρακτικές.

Οι φορείς που κατάθεσαν το έγγραφο διαμαρτυρίας, παλεύουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε μια κατάσταση απορρύθμισης και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.