Του Τάσου Σγουρού

Ακούγοντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων τους διαλόγους ανάμεσα στους συλληφθέντες αστυνομικούς και την μαφία, στο κύκλωμα των παρανόμων ελληνοποιήσεων, με την τόση οικειότητα που είχαν μεταξύ τους, μου ήρθε στο μυαλό ο Έρνεστ Γκυ Ντεμπόρ στα "σχόλια πάνω στην κοινωνία του θεάματος" που ανέφερε ότι: Η μαφία, που εμφανίζεται σε περιοχές όπου η κρατική οργάνωση είναι ανοργάνωτη και ανολοκλήρωτη, δεν διαφέρει καθόλου απ' το επίσημο κράτος στον τρόπο λειτουργίας της, συνεργάζεται μια χαρά με τους κρατικούς λειτουργούς, τόσο που αισθάνεται σαν το σπίτι της. Η διακλάδωση και οι λειτουργίες της εισχωρούν σε όλες τις κρατικές- οικονομικές υπηρεσίες και σταδιακά αγκαλιάζουν το σύνολο της κοινωνικής ζωής!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που την ανέλυσε ο Γκυ Ντεμπόρ στις αρχές της δεκαετίας του 80, παίρνοντας υπόψην του την κατάσταση της Γαλλίας και των άλλων ανεπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, αλλά και των οικονομικά καθυστερημένων χώρων της εποχής!

Αλήθεια! Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των επίορκων αστυνομικών δεν έχουν θέση στην "ανεξάρτητη δημοσιογραφία" της χώρας μας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.