Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Australian Open!

Το Νο4 του κόσμου έπαιξε το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά και κέρδισε εύκολα τον Γιάνικ Σίνερ, έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Tour τους τελευταίους μήνες, με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2 σε 2 ώρες και 6 λεπτά) και μετά την τεράστια ανατροπή και νίκη του Ρώσου Νο2 απέναντι στον φανταστικό αλλά και άτυχο Φίλιξ Αλλιασίμ, θα διεκδικήσει μια θέση στα τελικά με τον Ντανίλ Μεντβένεβ.


Το φετινό Australian Open όμως δεν δίνει χαρά στους Έλληνες φίλους του τέννις μόνο για την εκπληκτική πορεία του Στέφανου αλλά έχει να επιδείξει και άλλες επιτυχημένες συμμετοχές από νεώτερους τεννίστες μας.


Μετά τον αποκλεισμό στον τρίτο γύρου του διπλού κοριτσιών της Μιχαέλας Λάκη - Δήμητρας Παύλου που είχαν μια πολύ καλή παρουσία, η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη, πολλά υποσχόμενο ταλέντο, πέρασε σήμερα στις 8 του Australian Open κοριτσιών νικώντας μετά από εκπληκτικό ματς την Τσέχα Ντομίνικα Σάλκοβα.
Η Ελληνίδα έφηβη και Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης στα Juniors, επέστρεψε από το 1-5 κάτω (!!) στο 3ο σετ και αφού έσωσε 5 match points της αντιπάλου της, έφτασε σε μια επική νίκη με 6-3, 6-7(5), 7-6(10-8), κλείνοντας θέση στις “8” καλύτερες της διοργάνωσης.

Στην 8αδα, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Νο13 του ταμπλό, Λιβ Χόβντε που είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στο Νο3 του ταμπλό, Κσένια Ζαίτσεβα η οποία εγκατέλειψε στο 2ο σετ (6-3, 3-0).

Την Κυριακή, υπήρξε μεγάλη συνάντηση έξω από τα προπονητικά courts του Melbourne Park καθώς Μιχαέλα Λάκη και Θοδωρής Μητσάκος ακόμη μια ελπιδοφόρα νεναική ελληνική παρουσία, συνάντησαν τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον οποίον έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.