Με άρθρο του στην Μακεδονία της Κυριακής ο Γιάννη Μαυρομάτη, πρώην δημάρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει απολογισμό των 2,5 χρόνων της διοίκησης Τσαμασλή και αφού αναφέρει χαμένα έργα, ολιγωρίες, ανικανότητα της διοίκησης καταλήγει πως η αποτυχία στον Θερμαϊκό έχει όνομα και λέγεται Γιώργος Τσαμασλής.
Το άρθρο:

Αυτό που ζει τα τελευταία 2,5 χρόνια ο δήμος Θερμαϊκού είναι μια πραγματική παρωδία. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η σημερινή διοίκηση, αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά ολοένα και πιο ανεπαρκής! Δυόμιση χρόνια απόλυτης «παράλυσης», «εγκληματικής» αδιαφορίας σε θέματα ζωτικής σημασίας, δυόμιση χρόνια συνεχών ηττών και απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα.

Το διάστημα αυτό, οι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, βλέπουν τον τόπο τους να κάνει βήματα προς τα πίσω. Ατελείωτα τα λάθη και οι παραλείψεις μιας διοίκησης που δεν ξέρει, αλλά και δεν θέλει να μάθει. Οι απεντάξεις έργων, που εμείς ως διοίκηση πετύχαμε την έγκριση και χρηματοδότησή τους, είναι συνεχείς, αφαιρώντας δυναμική και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον τόπο μας. Γι’ αυτό τον λόγο καταθέσαμε τρεις μηνυτήριες αναφορές και η ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα:

Για την τηλεμετρία, το «Πράσινο Σημείο» και το master plan της ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπογραμμίζω τα παρακάτω έργα που με τόσο κόπο εξασφαλίσαμε, αγωνιώντας για:

1. Τον άμεσο κίνδυνο απένταξης του αποχετευτικού του Μεσημερίου (προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ).

2. Την αδιαφορία για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΔΙΑΣ), στη Ν. Μηχανιώνα, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ που έχει αφεθεί στην τύχη του.

3. Την χαμένη ευκαιρία αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Μηχανιώνας (ύψους 1.100.000 ευρώ).

4. Τις μη ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις στη Ν. Μηχανιώνα (ύψους 1.000.000 ευρώ).

5. Το ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για τα έργα στα Πάλιουρα (ύψους 450.000 ευρώ).

6. Για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας της Μηχανιώνας (έργο ύψους 600.000 ευρώ).

7. Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της ύδρευσης της Αγίας Τριάδας/Ν. Επιβατών, ένα έργο πνοής, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Όσο για τα σκουπίδια; Η επιλογή αποκομιδής και ογκωδών που επιλέχθηκε, οδηγεί στην χρεοκοπία των οικονομικών του δήμου, με την υπογραφή δύο συμβάσεων 7,5 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έκαστη.

Οικονομικά που εμείς αφήσαμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο με πολύ σημαντικά αποθεματικά και που τέτοιου είδους επιλογές υπονομεύουν όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η δε κοινωνική πολιτική, εξαντλείται στο ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες και τους αδύναμους συμπολίτες μας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες από ποτέ.

Και μέσα σ’ όλα αυτά;

«Ξεχωρίζει» η ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου περί απαλλαγής από υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών (επί μία τριετία) σε όσα ζευγάρια αποκτούν παιδί. Μια απόφαση που δεν στηρίχθηκε σε καμιά διάταξη νόμου, προβλήθηκε όσο τίποτ’ άλλο από τον κ. Τσαμασλή, με πανηγυρικές και περίσσιο λαϊκισμό δηλώσεις και τελικά ακυρώθηκε (όπως αναμενόταν). Δυστυχώς ούτε μία συγγνώμη…

Εν κατακλείδι: Η σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζεται από ακυρώσεις έργων και αποφάσεων, εισαγγελικές παρεμβάσεις, άστοχες δηλώσεις, υποσχέσεις και δεσμεύσεις που έμειναν στο συρτάρι, ως ακάλυπτες επιταγές.

Συγκεκριμένα:

- Οι Ρομά παραμένουν ακόμα στα Τσαΐρια.

- Η μείωση των δημοτικών τελών που θα γινόταν άμεσα, δεν έγινε ποτέ.

- Η αποχώρηση από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ για τα αδέσποτα, ξεχάστηκε.

Η αποτυχία της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργος Τσαμασλής.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 30.01.2022


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.