Η Επανομή προηγήθηκε, η Μηχανιώνα ακολούθησε στον δρόμο της υποβάθμισης που συντελείται με την αποχώρηση τραπεζικών υποκαταστημάτων.
Το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που υπήρχε μέχρι χθες στη Μηχανιώνα, πλέον "έκανε φτερά".
Ορφανές από τραπεζικά υποκαταστήματα οι δύο μεγαλουπόλεις του δημου Θερμαϊκού.
Όποιος από τους κατοίκους επιθυμεί να εξυπηρετηθεί τώρα από τράπεζα θα πρέπει να μετακινείται στην Περαία. 


Και εκεί αναμένοντας στις τεράστιες ουρές χωρίς στέγαστρα σε οπιεσδήποτε αντίξοες καιρικές συνθήκες (η ξεφτίλα των τραπεζών που αδιαφορούν για τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους συνεχίζεται).
Μήπως όμως σε λίγο καιρό αποχωρήσουν κι από την Περαία;;; Όλα να τα περιμένει κανείς από "ιδρύματα" που επιδιώκουν τη μείωση του κόστους και την αύξηση των κερδών τους και βρίσκουν συμμάχους στις επιδιώξεις τους κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η παράταξη Θερμαϊκός Νέα Πορεία, στης οποίας τη θητεία, στην διοίκηση του Δήμου, ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις των υποκαταστημάτων:


Ν.Μηχανιώνα & Επανομή τραπεζικά ... "ορφανές"

Η «αποψίλωση» των τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Νέα Μηχανιώνα ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα. Όπως μας γνωστοποιήθηκε και το τελευταίο υποκατάστημα που είχε απομείνει, αυτό της Eurobank, κατεβάζει ρολά, αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή τραπεζικά… ορφανή.

Πλέον, η κοντινότερη επιλογή για τους Μηχανιώτες θα είναι η Περαία. Συνταξιούχοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, πολίτες που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, θα υπόκεινται στην ταλαιπωρία και στο έξοδο της μετακίνησης, προκειμένου να εξυπηρετούνται σε απλές καθημερινές τους συναλλαγές.

Από τον περασμένο Αύγουστο ακόμη, παράλληλα, με το κλείσιμο της «Τράπεζας Πειραιώς», είχαμε επισημάνει στους κυρίους της νυν διοίκησης, τον άμεσο κίνδυνο να κλείσει και το τελευταίο υποκατάστημα της Eurobank.

Τότε, κάποιοι μας χλεύαζαν, κουνώντας επιδεικτικά το κεφάλι τους και αποκλείοντας αυτή την εξέλιξη. Επικαλούνταν μάλιστα ανακοίνωση διάψευσης της τράπεζας η οποία φυσικά δεν βγήκε ποτέ!

Σήμερα, στο άκουσμα της είδησης, οι ίδιοι άνθρωποι απλά βάζουν το κεφάλι κάτω, μη μπορώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ όλους αυτούς τους μήνες για να αποφευχθεί το «μοιραίο». Κρίμα…





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.