Η Σεούλ ανέστειλε τις πτήσεις όλων των αεροπλάνων αυτού του τύπου. (Μετά το τελευταίο αυτό περιστατικό στο βεβαρυμμένο μητρώο αυτού του θρυλικού αεροσκάφους.)

Zero Hedge, 5-1-2022
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

"Είμαι πολύ έκπληκτος που τα συστήματα έκτακτης ανάγκης κάτω από τα συστήματα δεν λειτούργησε, ή δεν χρησιμοποιήθηκαν", δήλωσε ένας κορυφαίος περιφερειακός στρατιωτικός αναλυτής και πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας στο CNN μετά την είδηση ότι ένα μαχητικό stealth σχεδιασμένο από τις ΗΠΑ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων αναγκάστηκε να κάνει μια "προσγείωση στην κοιλιά" μετά την αποτυχία του συστήματος προσγείωσης να αναπτυχθεί.

Συνέβη στη Νότια Κορέα την Τρίτη, όταν ένα μαχητικό F-35A υπέστη "προβλήματα αεροναυτικού συστήματος" και ο Νοτιοκορεάτης πιλότος δεν εκτινάχθηκε, αλλά αντ 'αυτού ήρθε στην κοιλιά του αεροπλάνου, με τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης στο έδαφος να έχουν αναπτύξει έναν ειδικό αφρό στον διάδρομο προσγείωσης για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές στο αεροσκάφος.

Μέσω της Lockheed Martin/Straits Times: "Η Νότια Κορέα παρήγγειλε 40 παραλλαγές F-35A από την αμερικανική κατασκευάστρια Lockheed Martin το 2014 και έλαβε την πρώτη παρτίδα πέντε χρόνια αργότερα".

Είναι ανησυχητικό δεδομένο ότι το υπερ-δαπανηρό μαχητικό F-35 stealth υποτίθεται ότι είναι πρωτοποριακό, και έχει αγοραστεί από πάνω από δώδεκα συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με περισσότερες λεπτομέρειες από το περιοδικό Air Force :

Η αναγκαστική προσγείωση σημειώθηκε γύρω στη 1 μ.μ. τοπική ώρα σε μια νοτιοκορεατική βάση στο Σεοσάν, περίπου 70 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Οσάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, είναι το πρώτο γνωστό περιστατικό προσγείωσης στην κοιλιά από ένα F-35 από τότε που οι ΗΠΑ άρχισαν να πωλούν το μαχητικό πέμπτης γενιάς σε έθνη εταίρους. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι αναστέλλουν τις πτήσεις για όλα τα μαχητικά F-35 της πολεμικής αεροπορίας, ενώ ερευνούν την αναγκαστική προσγείωση.

Εν μέσω τρέχουσας έρευνας για το συμβάν, αξιωματούχοι του στρατού της Νότιας Κορέας δεν έχουν επιβεβαιώσει την έκταση των ζημιών, αλλά περιέγραψαν: "Το τζετ έκανε αναγκαστική προσγείωση καθώς το σύστημα προσγείωσης δεν λειτούργησε. Αυτό θα σήμαινε ότι το τζετ έκανε την "προσγείωση στην κοιλιά".

Μια προσγείωση συντριβής τον Μάιο του 2020 συνέβη με έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σε προηγμένο κρούσμα, σε μια βάση στη Φλόριντα, ενώ και χώρες σύμμαχοι και εταίροι έχουν επίσης υποστεί έναν αυξανόμενο αριθμό μηχανικών και άλλων αστοχιών στο ίδιο αεροσκάφος :

Υπήρξαν και άλλα περιστατικά σε χώρες συμμάχων και εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα F-35¨: Μέλη της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας της Αεροπορίας χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον επτά προσγειώσεις έκτακτης ανάγκης σε F-35, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei. Πιο πρόσφατα, ένα βρετανικό F-35B συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση από αεροπλανοφόρο τον Νοέμβριο του 2021,πέφτοντας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Νότια Κορέα ακινητοποιεί τον στόλο των F-35 μετά από δυσλειτουργία που αναγκάζει σε «προσγείωση με την κοιλιά» ✈️🇰🇷🇺🇸 Μην αγοράζετε αμερικανικά αεροπλάνα. #Lockheed #Boeing https://t.co/9d6zCFuBnP

— Σπένσερ Γουέλς (@spwells) 5 Ιανουαρίου 2022

Σε αυτό το τελευταίο περιστατικό, ο Νοτιοκορεάτης πιλότος χαιρετίζεται για τις ικανότητές του δεδομένης της ακραίας δυσκολίας του άθλου προσγείωσης με την κοιλιά σε ένα τέτοιο αεριωθούμενο.

"Μια προσεδάφιση στο F-35 μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη λόγω της γωνίας επίθεσης που έχει το αεροσκάφος κατά την προσέγγιση του στο έδαφος", περιέγραψε ο David Cenciotti, ο οποίος διαχειρίζεται το ιστολόγιο The Aviationist.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.