του ακτιβιστή

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την σύσταση, υπόδειξη, άποψη (όπως θέλετε χαρακτηρίστε την ) του γράφοντος αποτελούν διαχρονική εικόνα του "τύποις" αλιευτικού καταφυγίου, ή όπως άλλοι το λένε του "λιμανιού" του Μπαξέ.

Φυσικά πρόκειται περί λεκτικού παραλογισμού ..... Γιατί και λιμάνι δεν είναι αλλά και ο περιορισμένος χώρος που υπάρχει ακόμη για να δένουν οι λίγες βάρκες επαγγελματιών έχει σμικρυνεί απελπιστικά.

Η προσάμμωση είναι ένα παμπάλαιο πρόβλημα, κατασκευαστικό όπως λένε οι ειδικού που γνωρίζουν και οφείλεται στην διάταξη που επιλέχθηκε να δημιουργηθεί.

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος, λέει ο θυμόσοφος λαός μας ....

Ήρθε και η επέκταση του αεροδιαδρόμου που επέτεινε με γεωμετρική πρόοδο το φαίνομενο της προσάμμωσης στις ακτές του πρώην δήμου Θερμαϊκού (από ΚΑΠΠΑ έως και την Αγία Τριάδα) που από αλλού καταργεί παραλίες και γεμίζει με άμμο τη σκάλα των Ν. Επιβατών.

Έτσι όπως βλέπετε στις φωτο έχει και πάλι γεμίσει ο χώρος δεξιά κι αριστερά της σκάλας, τόσο που κάποιοι σκέφτονται να πάρουν άδεια από τον Δήμο και το Λιμενικό Γραφείο και να στήσουν επιχειρήσεις στον χώρο .... (εντάξει πλάκα κάνω ....).

Αλλά αν πάμε δύο - τρία χρόνια πίσω, πρέπει να ήταν ο τελευταίος χρόνος της δημαρχίας Μαυρομάτη στο Δήμο για να αντιμετωπιστεί και τότε το ίδιο πρόβλημα είχαν δοθεί δεκάδες (ή εκατοντάδες) χιλιάδες για μελέτες και εκτέλεση του έργου απομάκρυνσης της άμμου από το "λιμάνι" του Μπαξέ.

Λεφτά, όπως καταλαβαίνετε, πεταμένα στον κουβά (κάποιοι τα λένε ως εκ τούτου "Κουβανέζικα").

Ελπίζουμε να μην βρεθούν και πάλι οι έξυπνοι που θα λύσουν με τον ίδιο τρόπο το ζήτημα της συσσώρευσης άμμου .... Γιατί δεν θα κρατήσει το θαύμα παρά δύο το πολύ τρία χρόνια, και άν!!!

Ας γίνει επιτέλους η αρχή μιας ανακατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου μετά από μια μελέτη άρτια που θα αποτρέπει την επανάληψη του φαινομένου.

Και μην μου πείτε "Πώς, πότε, πόσο" κλπ

Κάποτε θα πρέπει μια διοίκηση να μπορεί να βλέπει μακρυά και να δίνει λύσεις. ΜΟΝΙΜΕΣ και όχι πρόσκαιρες....


Δεν είναι καιρός να ξεκινήσει;;;






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.