Μια εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση στον 98.4 με αφορμή τις αναρτήσεις του Ρωσικής καταγωγής καθηγητή Ιστορίας, Σεργκέι Ρατσένκο για τον Ελληνικό Εμφύλιο

Ο Νίκος Παπαδάτος σε μια εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση στον 98.4 , αναφέρεται στο θόρυβο που ξέσπασε ιδίως από δημοσιεύματα στην Ελλάδα, με αφορμή τις αναρτήσεις του Ρωσικής καταγωγής καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Τζον Χόπκινς , Σεργκέι Ρατσένκο για τον Ελληνικό Εμφύλιο.

Ο Νίκος Παπαδάτος, Iστορικός ερευνητής, διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης, επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας, πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Λομονόσοφ, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου Ρωσικών, Καυκάσιων και Ευρωπαϊκών σπουδών (CERCEC) της École des Hautes Études en Sciences Sociales και πρόσφατα διδάσκων στο ΚΕΜΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, θέτει τα ιστορικά γεγονότα στην εσωτερική αλλά και γεωπολιτική τους διάσταση εκείνης της περιόδου και τα συνδέει με τις εξελίξεις που φτάνουν μέχρι το Κυπριακό, αλλά και στο σήμερα, όπου μπορεί το επιφαινόμενο να είναι η Ουκρανία, αλλά στο πολύ-πολικό κόσμο τα ζητήματα είναι πιο σύνθετα.

Η πρόσφατη νέα στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία συνεργασίας Κίνας- Ρωσίας, όπως είπε, έχει βαθύτερη σημασία στο πλέγμα αυτών των σχέσεων και συνιστά μια «μικρή βόμβα» ευρύτερων γεωπολιτικών ανατοποθετήσεων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.