Στην παρακάτω ανακοίνωση προέβη ο ακτιβιστής νομικός και δικηγόρος των Ρομά στην υπόθεση αποβολής τους από τα Τσαΐρια της Περαίας μαι μοναδικός χειριστής της προσφυγής τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ):

Μετά την επιτυχή έκβαση της προσφυγής κατοίκων του καταυλισμού Ρομά Τσαΐρια Θεσ/νίκης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παρά το σιωπηλό προφίλ των άμεσα ενδιαφερομένων της υπόθεσης αυτής, κάποιοι τρίτοι προέβησαν σε διθυραμβικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στον Τύπο, ως τροπαιοφόροι της νίκης, ωσάν να ήταν αυτοί οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Επειδή στα αναρτημένα αυτά κείμενα προκύπτει από μία απλή και μόνο ανάγνωση του περιεχομένου τους, ότι επιχειρείται κατά τρόπο έκδηλα πεποιημένο και προσχηματικό η εμπλοκή τους στην υπόθεση και η στοιχειοθέτηση σύμπραξής τους για την εν λόγω υπόθεση, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα πραγματικά γεγονότα και τους συμμετέχοντες σε αυτά, θεωρώ νομικό και ηθικό χρέος να παραθέσω τα κάτωθι πραγματικά γεγονότα που αντικατοπτρίζουν την πραγματική και αληθή εικόνα των πεπραγμένων, ως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και για την προάσπιση του δικηγορικού λειτουργήματος και που είναι τα εξής:

1.Μοναδικός χειριστής της υπόθεσης διοικητικής αποβολής των κατοίκων του οικισμού Ρομά Τσαΐρια Περαίας Θεσ/νίκης και όλων των συναφών συνακόλουθων της υπόθεσης αυτής πράξεων-δικαστικών και εξωδικαστικών- είναι ο γράφων.

2.Στην υπόθεση Ζερελίγκα και λοιποί κατά Ελλάδος, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) (Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της αποβολής), ο μόνος εντολοδόχος, χειριστής και συνήγορος είναι ο γράφων.

3.Κανένας φορέας, σωματείο, κομματική παράταξη, ΜΚΟ ή όποια άλλη συλλογικότητα δεν είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει, οποιαδήποτε σχέση, ούτε φανερά, ούτε υποκρυπτόμενα, με την υπόθεση και τον εν γένει χειρισμό και έκβαση αυτής.

4.Οι άμεσα εμπλεκόμενοι και θιγόμενοι, που με στήριξαν, με υπερασπίστηκαν και μου έδωσαν δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίζω, επιμελώς και με συνέπεια τις αέναες δικαστικές διαμάχες είναι οι κάτοικοι του οικισμού, που με ζέση και θάρρος υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους.

Όλα τα παραπάνω οφείλω να τα επικοινωνήσω δημόσια, γιατί αυτό επιβάλλει το καθήκον αληθείας που διέπει το νομικό μας πολιτισμό που θέλω επάξια να υπηρετώ, ώστε να μην αιωρείται στην ατμόσφαιρα η παραμικρή υπόνοια προώθησης αλλοτρίων συμφερόντων και υποστήριξης από παράγοντες και φορείς.

Η απόγνωση, ο φόβος και η ανάγκη επιβίωσης που ενδυνάμωσαν τους εντολείς μου και ο Όρκος μου ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης να υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας, είναι αυτά που έφεραν το εν λόγω αποτέλεσμα.

ΑΥΤΑ προς γνώση της αλήθειας (αξία ανεκτίμητη) και αποκατάστασή της και προς στήριξη όλων των νομικών της πράξης και ενεργών πολιτών ώστε να διεκδικούν με ζέση τα δικαιώματα τους. 
Υπενθυμίζω τη ρήση του Ευριπίδη : Νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων

Με τιμή,
Γεώργιος Π. Τσιάκαλος, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.