Δικαιολογημένη οργή εκφράζουν οι χρήστες των social media απέναντι στα Lidl, με τον κόσμο να καλεί με εκατοντάδες αναρτήσεις σε μποϊκοτάζ κατά της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία επέμενε στη μήνυση εναντίον ηλικιωμένης γυναίκας που η ανέχεια την οδήγησε σε τέτοια εξαθλίωση που αναγκάστηκε να κλέψει κρέας και τυρί για να ζήσει.

Το #Cancel_Lidl ανέβηκε στη λίστα με τα πιο δημοφιλή hashtag στο Twitter, ενώ με εκφράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης αντιμετωπίζεται η απελπισμένη κυρία που βρέθηκε σε αυτήν την τόσο άσχημη κατάσταση σε αυτήν την ηλικία.
Την είδηση έκανε γνωστή το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, αποκαλύπτοντας σε ρεπορτάζ, ότι η περίπου 70 ετών γυναίκα έβαλε το περασμένο Σάββατο στην τσάντα της κρέας και τυρί που πήρε χωρίς να πληρώσει από κατάστημα της αλυσίδας στο Ίλιον, συνελήφθη και μπροστά στον ανένδοτο υπεύθυνο του καταστήματος, τελικά κατατέθηκε μήνυση σε βάρος της ηλικιωμένης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πελάτες του σούπερ μάρκετ παρακάλεσαν να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, όμως ο υπεύθυνος απάντησε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Ωστόσο, οι σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο από την ώρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της ηλικιωμένης και η ανάλγητη συμπεριφορά που επέδειξε η εταιρεία, ανάγκασαν την τελευταία να κάνει πίσω.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Lidl αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε», με τη μήνυση να αναμένεται να αποσυρθεί και να παύει η δίωξη σε βάρος της γυναίκας.

Η ανακοίνωση της Lidl

Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Open το πρωί, η γυναίκα είχε βάλει στην τσάντα της βρώσιμα προϊόντα αξίας περίπου 30 ευρώ.

Η ηλικιωμένη κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα όπου παραδέχτηκε ότι το έκανε από φτώχεια, καθώς τη σύνταξη που παίρνει τη δίνει σε δάνεια και φάρμακα και δεν της μένουν χρήματα για να επιβιώσει. Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν και προσπάθησαν να πείσουν την άλλη πλευρά να αποσύρει τη μήνυση, ώστε να λήξει το ζήτημα. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ ήταν κάθετοι πως αυτή είναι η πολιτική του καταστήματος για τέτοιες περιπτώσεις.

Γείτονες της γυναίκας αποκάλυψαν στον τηλεοπτικό σταθμό πως η ηλικιωμένη διακομίστηκε χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο, καθώς πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει επειδή δεν άντεξε τον διασυρμό. Η γυναίκα έχει δύο παιδιά - το ένα άνεργο και το άλλο χαμηλόμισθο πολύτεκνο - και δεν ήθελε να μάθουν τι συνέβη.

 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.