Εμπρηστική ρητορική από το υπουργείο Άμυνας της Κίνας που προειδοποιεί ότι η ένωση στην Ταϊβάν θα πραγματοποιηθεί και αποκαλεί τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη πηγή παγκοσμίων συγκρούσεων.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη σκιά του ρωσοουκρανικού πολέμου με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας να προειδοποιεί την Δύση να μην εμπλέκεται στις «εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις πολιτικών της Δύσης σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή της Κίνας προς την Ταϊβάν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχης Γου Κιάν σημείωσε: Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ταϊβάν δεν είναι Ουκρανία. Το θέμα της Ταϊβάν και της Ουκρανίας είναι διαφορετικά. Κυρίως η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας και το ζήτημα είναι ξεκάθαρα εσωτερικό θέμα και θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εξωτερικές παρεμβάσεις.

«Οι δύο πλευρές των στενών της Ταϊβάν πρέπει και θα ενωθούν. Είναι η πορεία της ιστορίας και δεν μπορεί να τη σταματήσει καμία δύναμη. Είναι πλήρως δικαιολογημένο για την Κίνα να προστατεύσει την ακεραιότητα και ανεξαρτησία και να μην επιτρέψει εξωτερική παρέμβαση. Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (σς το κυβερνών κόμμα στην Ταϊβάν) και συγκεκριμένες εξωτερικές δυνάμεις ότι η αναζήτηση ξένης υποστήριξης για την λεγόμενη ανεξαρτησία είναι ένα αδιέξοδο. Και τα σχέδια να χρησιμοποιηθεί η Ταϊβάν για να περιοριστεί η Κίνα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Το ΚΚΚ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσει σε τυχόν προκλητικές ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Κίνας ή θα υποβαθμίσουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» πρόσθεσε.

Κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει και πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό, ο οποίος ανέφερε ότι η Κίνα ίσως πάρει τρία μαθήματα από την στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία: εάν ακολουθήσει τη Ρωσία σε πόλεμο θα υποστεί σκληρές κυρώσεις, εάν υπάρξει απρόκλητη επίθεση στην περιοχή οι χώρες ενωθούν εναντίον της και θα αντισταθούν, είναι δύσκολο για την Κίνα να κερδίσει σε πόλεμο με τους γείτονές της λόγο των γεωγραφικών συνθηκών.

Ο Κινέζος στρατιωτικός απάντησε καθαρά: Εκείνοι που πασχίζουν να δώσουν ένα μάθημα στην Κίνα, θα πρέπει πρώτα να πάρουν το δικό τους μάθημα. Όταν μιλάμε για προκλήσεις σε χώρες και πολέμους, εάν οι ΗΠΑ ήταν στη δεύτερη θέση, καμία χώρα δεν θα τολμούσε να είναι στην πρώτη θέση. Οι ΗΠΑ είναι διαβόητες σε θέματα ειρήνης και ασφάλειας. Από την ίδρυσή τους οι ΗΠΑ έχουν προκαλέσει συστηματικά πολέμους στο εξωτερικό, έχουν εξάγει εντάσεις σε όλο τον κόσμο και έχουν προκαλέσει σημαντικές ανθρωπιστικές καταστροφές. Αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή παγκόσμιων συγκρούσεων και δεν είναι σε θέση να κάνουν μαθήματα σε άλλες χώρες.



πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.