Με ένα επικοινωνιακό μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να δείξει ότι είναι κοντά σε όλους εκείνους που πλήττονται από την ακρίβεια. Δεν κατάφερε, βέβαια, να πείσει ότι είναι… ένας από εμάς, όσο κι αν το επιδίωξε. «Νιώθω τις δυσκολίες γύρω μας. Την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά το ράφι του σούπερ μάρκετ ή τον μετρητή της βενζίνη», είπε ο πρωθυπουργός που δεν απέφυγε το ύφος «Μωυσή» που πάλι θα μας σώσει…

Τα πολυαναμενόμενα, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, μέτρα πρακτικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια γενική περιγραφή επιδομάτων κι εξαγγελία εκπτώσεων στο ρεύμα. Αύριο, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτά θα γίνουν πιο συγκεκριμένα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μήνυμα Μητσοτάκη οι ρυθμίσεις, ένα «τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων», αφορούν:

— «Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους», χωρίς αυτό να προσδιορίζεται.

— «Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά», χωρίς αυτή να προσδιορίζεται.

— «Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος», χωρίς αυτή να προσδιορίζεται.

– «Τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων», χωρίς γίνεται συγκεκριμένο πώς θα γίνεται και με τι κριτήρια.

— «Ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», χωρίς αυτές να προσδιορίζονται.

Πάντως, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα μέτρο για το ύψος των επιδομάτων και των εκπτώσεων που εξήγγειλε. Πέρα από το γεγονός πως θα μπούνε εισοδηματικά κριτήρια θα είναι και πάντα στο πλαίσιο των… αντοχών της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. «Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο», υποστήριξε.

Οι νέες ρυθμίσεις, πρόσθεσε, «είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική». Όπως ισχυρίστηκε είναι «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας». Θα έδινε περισσότερα αν ήταν «σίγουρος ότι αυτό δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα». Αλίμονο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η έχει απορρίψει μέτρα που θα έδιναν μια πραγματική οικονομική ανακούφιση όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, κ.α.

Tο μήνυμα Μητσοτάκη σε βίντεο:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.