φωτο *

Matthew Ehret, strategic Culture, 25-3-22 
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Αυτοί οι κυβερνώντες τεχνοκράτες που έχουν βγει από ψυχολογική επεξεργασία στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός είναι γενικά εντελώς ανίκανοι για αυτοκριτική ή να αναγνωρίσουν τη δική τους υποκρισία.

«Ω, το δώρο που ο Θεός θα μπορούσε να μας δώσει, να δούμε τους εαυτούς μας όπως μας βλέπουν οι άλλοι.»
Ρόμπερτ Μπερνς

Αυτό το διάσημο απόσπασμα του μεγάλου Σκωτσέζου ποιητή Robert Burns αποτελεί μια από τις σαφέστερες υπομνήσεις μιας προϋπόθεσης για οποιονδήποτε ώριμο άνθρωπο.

Ο Μπερνς κατάλαβε ότι χωρίς να έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμαι την θεόσταλτη ικανότητά μας να θέτουμε τον εαυτό μας στη θέση ενός άλλου, τότε θα χάσουμε εντελώς τις ικανότητες που απαιτούνται για να εξετάσουμε τις ψευδείς προκαταλήψεις μας, να δούμε με ταπεινοφροσύνη (πάνω στην οποία βασίζεται η δημιουργική διορατικότητα) και να διορθώσουμε τα λάθος κίνητρα, τις πράξεις και τις πεποιθήσεις μας.

Συνεπώς, είναι απογοητευτικό, αν και δεν αποτελεί μικρή έκπληξη, το γεγονός ότι αυτά τα βασικά εργαλεία αυτοκριτικής είναι εντελώς ανύπαρκτα όταν ακούει κανείς τις μικρολογες και αυτάρεσκες ομιλίες τόσων πολλών κυβερνώντων, θαμώνων της λέσχης των ανεγκέφαλων, μερικές φορές γνωστών και ως «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Μια σύγκρουση παραδειγμάτων

Μετά από επτά χρόνια εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία, 14 χιλιάδες θύματα, καταπατημένες ειρηνευτικές συμφωνίες και αμέτρητες εκκλήσεις από όσους ζουν στις Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ για προστασία από πολιτοφυλακές διαβρωμένες από ναζιστές και ενσωματωμένες στις αμυντικές δυνάμεις του Κιέβου, η Ρωσία αποφάσισε τελικά να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας ως κυρίαρχα έθνη. Λίγες ημέρες αργότερα, η Ρωσία εξαπέλυσε μιαν επιχείρηση αποστρατικοποίησης και αποναζικοποίησης της Ουκρανίας με στοχευμένες στρατιωτικές επιθέσεις που έχουν αφανίσει πάνω από 74 στρατιωτικές βάσεις, αμερικανικά εργαστήρια βιολογικών ερευνών και εμπεδωμένες ριζοσπαστικές νεοναζιστικές δυνάμεις που έχουν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό από το 2014.

Ωστόσο, παρά την απολύτως κατανοητή ανθρωπιστική παρέμβαση, η οποία δεν αποτελεί προσάρτηση, βλέπουμε ατελείωτες περιπτώσεις όπου πολλοί κυβερνώντες πολιτικοί λακέδες καταγγέλλουν τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας και τον ανταγωνισμό της προς τις δυτικές δημοκρατικές αξίες.

Από τον Καναδά, όπου ο Τζάστιν Τρουντό και οι χειριστές του χρησιμοποίησαν έναν νόμο για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για να δικαιολογήσουν τη βίαιη συντριβή ειρηνικών διαδηλωτών Αυτοκινητιστών στην Οτάβα (συμπεριλαμβανομένου του παγώματος τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων πολιτών που δώρισαν χρήματα στην « φάλαγγα ελευθερίας), ακούμε μόνο έντονες απειλές αντιρωσικών κυρώσεων και πομπώδη καταδίκη της «ρωσικής επιθετικότητας» με περισσότερες συγκρίσεις του Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ από ό, τι μπορεί κανείς να μετρήσει.

Σε απάντηση στην αναγνώριση από τη Ρωσία των δημοκρατιών του Ανατολικού Ντονμπάς, ο Τρουντώ δήλωσε ότι «ο Καναδάς και οι σύμμαχοί μας θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία». Αναφερόμενος στο ευρύ φάσμα κυρώσεων και ανάπτυξης καναδικών στρατευμάτων στη Λετονία, ο Τρουντώ δήλωσε ότι «λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα για να σταθούμε ενάντια στον ολοκληρωτισμό».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «ο λαός της Ουκρανίας, όπως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να καθορίσουν το δικό τους μέλλον». Αυτή η τελευταία παρατήρηση υποδηλώνει ότι οι λαοί της Ανατολικής Ουκρανίας που ζητούν ανεξαρτησία δεν είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Αυτά τα σχόλια προέρχονται από ένα καναδικό καθεστώς που είχε συλλάβει μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα σχεδόν 200 άτομα για το τρομερό έγκλημα της «πρόκλησης σκανδάλου» στην Οτάβα και είχε δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών, χρησιμοποιώντας «μυστικές πληροφορίες» τις οποίες δεν επιτρεπόταν να δει κανένας από αυτούς τους βουλευτές ή γερουσιαστές που αναμενόταν να ψηφίσουν υπέρ του διατάγματος. Η ίδια η Φρίλαντ, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (η οποία έχει πολλές άβολες σχέσεις με τα απολύτως φιλοναζιστικά ουκρανικά δίκτυα) έχει δηλώσει δημοσίως ότι πολλές έκτακτες εξουσίες που δημιουργήθηκαν υπό «συνθήκες έκτακτης ανάγκης» θα πρέπει να συνεχιστούν επ ' αόριστον, μετά την ανάκληση του νόμου περί έκτακτης ανάγκης. [1]

Κατά μήκος του υπερατλαντικού κλουβιού των Πέντε Ματιών, (συμμαχικό δίκτυο διεθνούς ψηφιακής κατασκοπείας), παρόμοια κραυγή αρετής που σηματοδοτεί την υπεράσπιση της «δημοκρατίας» έχει ηχήσει με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο να αποφασίζουν από κοινού για να καταδικάσουν τη ρωσική επιθετικότητα να επιβάλουν παρόμοιες κυρώσεις σε Ρώσους βουλευτές, επιχειρηματίες και τράπεζες, με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Καναδά για την αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας.

Ενώ μια ενεργειακή κρίση έχει ήδη κάνει μια σκληρή ζωή δυσκολότερη για εκατομμύρια Ευρωπαίους που αγωνίζονται με μια αυτοπροκαλούμενη οικονομική κρίση υπό συνθήκες πανδημίας, η γερμανική κυβέρνηση έχει πιεστεί να επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της, ακυρώνοντας τον απελπιστικά αναγκαίο Αγωγό Nord Stream 2 προκειμένου να «τιμωρήσει» τη Ρωσία.

Ναζί και Επιχείρηση Γκλάντιο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς επέδειξε το καθιερωμένο επίπεδο υπερβολικής υποκρισίας υποστηρίζοντας ότι η 22η Φεβρουαρίου ήταν «μια από τις πιο σκοτεινές μέρες στην ιστορία της Ευρώπης» ξεχνώντας προφανώς ότι συνέβη ένας Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Timmermans είναι ένας χαρακτήρας που έχει διακριθεί ως υπερπρόθυμη τεχνοκρατική μαριονέτα, πιέζοντας για αντιρωσικές κυρώσεις επί 8 χρόνια, ξεκινώντας από την εξαιρετικά διαβλητή έρευνα κατάρριψης του επιβατικού αεροπλάνου MH-17 το 2014 (στην Ουκρανία) και καλύπτοντας παράλληλα τους πραγματικούς ενόχους, πίσω από αυτή τη φρικαλεότητα, που συνδέονται με το Κίεβο.

Μέσα στα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για τις «πιο σκοτεινές μέρες» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ευρώπη, ο Τίμερμανς φαίνεται να αγνοεί τις μαζικές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από ναζιστικά στοιχεία του «μείνετε πίσω», (καλυμμένα υπό προστασία) που χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρώπη, από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της επιχείρησης Gladio, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Timmermans ως αναπληρωτή προέδρου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ολλανδίας δημοσιεύθηκε εκτενής έκθεση το 2005 σχετικά με την παραμονή των Ναζί από το ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας.

Αφού ιδρύθηκε από τη CIA, το ΝΑΤΟ και την MI6 το 1956, η επιχείρηση Gladio είχε εκατοντάδες τρομοκρατικούς πυρήνες να αναπτύσσονται από πρώην ηγέτες των ναζιστικών μυστικών υπηρεσιών που ήταν ενσωματωμένοι σε όλη την Ευρώπη και χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώνουν αμάχους και ενοχλητικούς πολιτικούς, ενώ πυροδοτούσαν τις φωτιές της αναρχίας στην πορεία τους. Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες χρησιμοποιήθηκαν με τη σειρά τους για να δικαιολογήσουν την υπερβολική «διαχείριση έκτακτης ανάγκης» από ολιγαρχικά αιχμάλωτα υπερατλαντικά έθνη καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με βάση τη λογική ότι «ο πόλεμος κατά του κομμουνισμού δικαιολογεί τα πάντα... συμπεριλαμβανομένου του φασισμού».

Ενώ κάποιοι λένε ότι οι επιχειρήσεις Γκλάντιο ακυρώθηκαν όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα.

Ένα ιδιαίτερα εύγλωττο παράδειγμα βρίσκεται στη μορφή του Andriy Parubiy, ιδρυτή του νεοναζιστικού Σοσιάλ-Εθνικού Κόμματος της Ουκρανίας, ο οποίος διορίστηκε γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εθνικής Άμυνας (RNBOU) μετά την καθεστωτική αλλαγή που διαχειρίστηκε η Βικτόρια Νούλαντ και εποπτεύθηκε από τον Τζο Μπάιντεν το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Parubiy καλλιέργησε στενούς δεσμούς με την Freeland ( περήφανη εγγονή του συνεργάτη του Χίτλερ Michael Chomiak) και οικειότητα με τον Τρουντώ το 2016, ενώ αναζητούσε όπλα, εκπαίδευση και άλλη υλικοτεχνική υποστήριξη από τον Καναδά. Οι συναντήσεις μεταξύ Καναδών πολιτικών και ηγετικών νεοναζιστικών ομάδων από την Ουκρανία, όπως το Τάγμα των Αζώφ, συνέχισαν να είναι τόσο συχνές που «ο Πολίτης της Οτάβα»έγραφε τις 9 Νοεμβρίου 2021 ότι:

«Καναδοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με μέλη ουκρανικού τάγματος που συνδέεται με νεοναζί δεν κατήγγειλαν τη μονάδα, ωστόσο ανησυχούσαν ότι τα ΜΜΕ θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες της συγκέντρωσης, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Οι Καναδοί συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από ηγέτες του Τάγματος Αζόφ τον Ιούνιο του 2018. Οι αξιωματικοί και οι διπλωμάτες δεν αντιτάχθηκαν στη συνάντηση και αντ' αυτού επέτρεψαν στους εαυτούς τους να φωτογραφηθούν με αξιωματούχους του τάγματος παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις ότι η μονάδα θεωρούσε τον εαυτό της φιλοναζιστικό. Στη συνέχεια, το Τάγμα Αζόφ χρησιμοποίησε αυτές τις φωτογραφίες για την διαδικτυακή προπαγάνδα του, τονίζοντας ότι η Καναδική αντιπροσωπεία εξέφρασε «ελπίδες για περαιτέρω γόνιμη συνεργασία».

* Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Andriy Parubiy, επισκέφθηκε την Οτάβα τον Φεβρουάριο του 2016, συναντώντας τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση αυτή (από αριστερά) βρίσκονται ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον Καναδά Andriy Shevchenko, ο αντιπρόεδρος της Verkhovna Rada Andriy Parubiy, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο βουλευτής Borys Wrzesnewskyj.

Συνεπώς, δεν είναι μικρή ειρωνεία το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των «φιλελεύθερων δημοκρατιών»του Καναδά, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της ΕΕ, έχουμε επανειλημμένες αποδείξεις πραγματικής νεοναζιστικής συνεργασίας* τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, καθώς και φασιστική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων που ζουν μέσα και γύρω από αυτές τις πολύ φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Μεταξύ αυτών των αυτοαποκαλούμενων προμαχώνων ελευθερίας και δημοκρατίας, έχουμε πολλές περιπτώσεις βασανιστηρίων (Κόλπος του Γκουαντάναμο), παράνομες συλλήψεις αντιφρονούντων που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις της Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου ή εντολές αντί-ιατρικής δικτατορίας της Οτάβα, παράνομο πάγωμα τραπεζικών υπηρεσιών για εκείνους των οποίων οι πολιτικές απόψεις θεωρούνται απαράδεκτες από μια κυβερνώσα ελίτ και φυλάκιση πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι αυτοί οι άρχοντες τεχνοκράτες που έχουν υποβληθεί σε εγκεφαλική επεξεργασία στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του Παγκόσμιου Οικονομικμ Φόρουμ είναι γενικά εντελώς ανίκανοι για αυτοκριτική και να αναγνωρίσουν τη δική τους υποκρισία. Είναι καλωδιωμένοι να κινούνται σε ηχοθαλάμους κολακευτικών αυτό-συγχαρητηρίων χωρίς τον ελάχιστο αντίλογο διαφωνίας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου ή λογικής.

Το μονοπολικό μετανθρωπικό ρομπότ είναι εντελώς ανίκανο για βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ανθρώπινου χαρακτήρα που επιτρέπουν στον καθένα μας να βλέπει και να κρίνει τον εαυτό του από την άποψη των ανθρώπων εκτός της τάξης του ,της ομάδας του ακόμα και της πολιτιστικής μήτρας του και επιλέγουν αντ 'αυτού να περιμένουν από όλους και ακόμη και από το ίδιο το σύμπαν, να χωρέσουν σε εκείνα τα μοντέλα και τις αξίες του πύργου ελεφαντόδοντου που είναι εμφυτευμένα στον εγκέφαλο οποιουδήποτε πλάσματος του Νταβός.

Στο τέλος της ημέρας, εκείνοι οι πολιτικοί που δεν επιβαρύνονται από τέτοια μηχανικά μειονεκτήματα όπως αυτά που υποφέρουν τα πλάσματα του Νταβός, έχουν πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό διορατικότητας και δημιουργικής ευελιξίας για να παραβιάζουν νόμιμα τους κανόνες των στημένων παιχνιδιών, με τρόπους που αυτά τα φρικιά ελέγχου, που κάθονται στον πύργο ελεφαντόδοντου, δεν μπορούν ποτέ να κατανοήσουν. Είναι ακριβώς αυτή η ανικανότητα είτε να κατανοήσουν τη δημιουργική ανθρώπινη σκέψη είτε να κρίνουν οι ίδιοι τη δική τους νοητική στρέβλωση που δημιουργεί εκείνες τις νοητικές μαύρες τρύπες που τελικά οδηγούν στη δική τους καταστροφή.



Σημείωση Μεταφραστή: 
  • Με την λήξη του 2ου Π.Π. είχαν φυγαδευτεί από τον ιδρυτή της CIA ΄Αλεν Ντάλες, αδελφό του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών,στις ΗΠΑ και στον Καναδά, εκτός των Γερμανών ατομικών επιστημόνων, και περίπου εκατό χιλιάδες καταζητούμενοι Ναζί. Στον Καναδά οι απόγονοί τους αποτελούν ισχυρή εκλογική δύναμη.
  • Γερμανός ναζιστής καθηγητής και επινοητής σχεδίου Ενωμένης (χιτλερικής) Ευρώπης ήταν και ο πρώτος επικεφαλής της Ε. Ε. Βάλτερ Χάλστάϊν.
  • Ως γιος εξέχοντος Γερμανού Ναζί αναφέρεται και ο πρόεδρος του Νταβός και ιδρυτής της Σχολής Νέων Πολιτικών Ηγετών, στην κυκλοφορούσα λίστα αποφοίτων της οποίας, εκτός των Τρουντώ, Μακρόν, Γκέϊτς και λοιπών χρυσοκανθάρων εργατών της ευγονικής, πράσινης παγκοσμιοποίησης, περιλαμβάνονται και ελλαδικές διασημότητες.
  • Ο Μάθιου ΄Ερετ είναι ανεξάρτητος Καναδός Δημοσιογράφος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.