Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείωμα του ανθηρόστομου (19/5/22) τόσο για το περιστατικό της επ' αυτοφώρου σύλληψης του αντιδημάρχου με το φακελάκι στα χέρια, αλλά και για την συσχέτισή του με γνωστή παλαιότερη περίπτωση συλληφθέντος με μίζα, από άλλον αντι .... που βρίσκεται σήμερα επικεφαλής οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρακολουθείστε το σκεπτικό αλλά και τις προεκτάσεις του συλλογισμού:
Πολύ περίεργη μου φαίνεται αυτή η ιστορία του αντιδήμαρχου -φοροτεχνικού στο επάγγελμα- που πιάστηκε με φακελάκι ύστερα από καταγγελία πελάτη του φαρμακοποιού, ότι του ζήτησε μίζα για λογαριασμό εφοριακού προκειμένου να τον απαλλάξει από μεμπτά σημεία που βρήκε κατά τον έλεγχο των βιβλίων του.

Δεν ξέρω την δικογραφία για να μπορώ να αξιολογήσω το αποδεικτικό υλικό, αλλά το γεγονός πως η επέμβαση της αστυνομίας και η εξεύρεση του φακέλου με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα δεν έγινε όταν αυτά θα έφταναν -αν έφταναν- στα χέρια του εφοριακού, αλλά ενόσω αυτά βρίσκονταν στα χέρια του λογιστή, μου μυρίζει είτε γκάφα ολκής, είτε περίεργο παιχνίδι συσκότισης της υπόθεσης.

Πώς θα ενοχοποιηθεί ο εφοριακός, όταν πει πως δεν είχε ιδέα, ούτε ζήτησε λεφτά, ούτε πήρε, ούτε τίποτα. (Δεν είναι χθεσινοί εκείνοι οι εφοριακοί που ασχολούνται με το μιζάρισμα για να μην ξέρουν ποιους και πώς εμπιστεύονται και πώς φυλάγουν τα ρούχα τους…).

Πώς θα ενοχοποιηθεί ο αντιδήμαρχος για εγκληματική οργάνωση και άλλα σοβαρά, όταν θα πει πως τα χρήματα ήταν η αμοιβή για τις λογιστικές υπηρεσίες του; (Άντε να του βάλουν κι ένα πρόστιμο για είσπραξη χωρίς τιμολόγιο…).

Θέλω να πιστεύω ότι οι αστυνομικοί, έχουν δεμένη την υπόθεση.

Τα σημειώνω αυτά, γιατί θυμάμαι μια άλλη υπόθεση -πριν από αρκετά χρόνια- όταν σημερινός δήμαρχος υπό άλλην ιδιότητά του τότε (αντί-κάποιος), είχε πιαστεί στα πράσα μέσα σε πιτσαρία παρακαλώ, να παίρνει φακελάκι με προσημειωμένα.

Ο τύπος, δαιμόνιος από τότε -φανταστείτε τώρα τι κάνει (χαχαχαχα)- υποδύθηκε πως έπαθε καρδιακό επεισόδιο, για να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Με παρέμβαση του επικεφαλής της αυτοδιοικητικής δομής στην οποία ανήκε, παρέμεινε υπό νοσηλεία μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο.

Αναβολές, καθυστερήσεις και όλα τα σχετικά στην δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης (είπαμε βιρτουόζοι οι άνθρωποι -έπαιζαν με κλειστά μάτια τα 45άρια), με αποτέλεσμα όταν ύστερα από πέντε χρόνια έφτασε η υπόθεση στο ακροατήριο, εκείνος που είχε καταγγείλει τον εκβιασμό του και είχε δώσει τα προσημειωμένα, να εμφανιστεί για να πει πως η γυναίκα του είχε δανειστεί από τον αντι-τάδε χρήματα χωρίς αυτός να τα ξέρει και του ζήτησε να του τα δώσει, αλλά αυτός δεν ήξερε τον λόγο και υπέθεσε ότι ήταν για μίζα ενώ δεν ήταν για μίζα. Κ.λπ. κ.λπ., αθώος ο αντί-τότε και επικεφαλής αυτοδιοικητικής δομής σήμερα.

Περιμένω με ενδιαφέρον την εξέλιξη της σημερινής υπόθεσης, ελπίζοντας να λάμψει η αλήθεια -όποια κι αν είναι αυτή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.