Μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις - δεσμεύσεις του κ. Τσαμασλή που τον βοήθησαν να κερδίσει τις εκλογές και να αναδειχθεί σε δήμαρχο Θερμαϊκού ήταν η άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού των Ρομά από τα Τσαΐρια της Περαίας.
Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τις "κορώνες" του σε συγκέντρωση κατοίκων στο ΚΑΠΠΑ "Θα πάω στον καταυλισμό και θα μείνω εκεί μέχρι να φύγουν" έλεγε τότε.
Μάλιστα και τότε ισχυριζόμασταν (μειοψηφία και πάλι) πως δεν θα γινόταν πράξη η υπόσχεση γιατί θα έπρεπε να υπάρξει χώρος μετεγκατάστασης που να πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του συνηγόρου του πολίτη αλλά και τις προτάσεις των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Το σπέκουλο όμως συνεχίστηκε και με την επόμενη πράξη, αυτή της διοικητικής αποβολής τους από το χώρο. Ενέργεια που και αυτή ναυάγησε και άφησε για άλλη μια φορά εκτεθειμένο τον δήμαρχο πλέον.

Και ενώ ο καταυλισμός παραμένει στην περιοχή της Περαίας, φόβοι εκφράζονται από κατοίκους της Μηχανιώνας πως ελοχεύει - κατά τα λεγόμενά τους - ο κίνδυνος της δημιουργίας νέας εστίας ρομά σε περιοχή πίσω από τη Ναυτική Σχολή.
Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε αγοράστηκε μια πολύ μικρή έκταση 160 τ.μ. από τέσσερις οικογένειες και τοποθετήθηκαν εκεί κινητές κατασκευές.

Σήμερα οι Μηχανιώτες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο με δεδομένη την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και σε συμφωνία Μαυρομάτη και Κούτουκα ζητήθηκε η ανάθεση της εξέτασης του προβλήματος από νομικό.

Τώρα τί εξυπηρετεί η αιφνιδιαστική παρουσία του Δημάρχου στους ανησυχούντες Μηχανιώτες και τί νέες δεσμεύσεις και υποσχέσεις εκτοξεύθηκαν, δεν δυσκολευόμαστε να υποθέσουμε.

Ελπίζουμε να μην επανέλαβε την προεκλογική του ατάκα .....


* Η φωτο είναι αρχείου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.