Απαντώντας στην είδηση ότι η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Priti Patel πιστοποίησε την έκδοση του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, η Agnes Callamard, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε:
«Το να επιτραπεί η έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ τον θέτει σε τεράστιο κίνδυνο και στέλνει ανατριχιαστικό μήνυμα στις/στους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο».
«Εάν η έκδοση προχωρήσει, η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί εξαιρετικά για το γεγονός ότι ο Julian Assange αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο παρατεταμένης απομόνωσης, γεγονός που θα παραβίαζε την απαγόρευση των βασανιστηρίων ή άλλης κακομεταχείρισης. Οι διπλωματικές διαβεβαιώσεις που παρείχαν οι ΗΠΑ ότι ο Assange δεν θα κρατηθεί σε απομόνωση δεν μπορούν να θεωρηθούν απαράβατες δεδομένου του προηγούμενου ιστορικού».

Καλούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να απέχει από την έκδοση του Julian Assange, και τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες. Καλούμε για την απελευθέρωση του Julian Assange.


Ο Julian Assange είναι πιθανό να ασκήσει περαιτέρω έφεση κατά της έκδοσης με ξεχωριστή αιτιολογία ότι παραβιάζει το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.