Antonis Matzaris


Εδώ και τρία χρόνια βιώνω μια ανήκουστη αδικία εξαιτίας ενός παράλογου νόμου και της αδυναμίας του Δήμου να λύσει το πρόβλημά μου.
Μέχρι τώρα δεν έχω γνωστοποιήσει αυτό μου το πρόβλημα, παρόλο που βιώνω μια πολύ δύσκολη περίοδο με τον καρκίνο που με έχει χτυπήσει. Αλλά μη αντέχοντας τον εμπαιγμό και την ειρωνεία των ταγών του Δήμου μας αναγκάζομαι να βγω προς τα έξω, καταγγέλλοντας την αναλγησία και την αδιαφορία τους. Ας σημειωθεί ότι το σλόγκαν της επικεφαλίδας μου το είπε χαιρέκακα αιρετό στέλεχος του Δήμου.
Παρακάτω παραθέτω την επιστολή που έστειλα αρχές του έτους προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους στον καθένα ξεχωριστά χωρίς αυτό να το κάνει η δημοτική αρχή, το δε ΔΣ συνεδρίασε μετά από 4 μήνες με πίεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και αρνητικής στάσης της συμπολίτευσης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς δημοτικό σύμβουλο .
Αγαπητέ συνάδελφε
Αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή με μεγάλη λύπη αλλά και αγανάκτηση για να σου περιγράψω την απάνθρωπη αντιμετώπιση μου από το Δ. Σ του Δήμου μας.
Υπηρέτησα αυτόν το τόπο επί 12 συναπτά έτη, ως δήμαρχος και χωρίς έπαρση αλλά και υποκριτική σεμνότητα προσέφερα τέτοιο έργο ώστε ενδεικτικά ένα χωριό, όπως η Περαία με 2876 κατοίκους (απογραφή 1991) έγινε 13321 (απ. 2001), 18.546 ( απ.2011). Παρακάτω αναφέρω την αναπτυξιακή ώθηση που επιτεύχθηκε επί των ημερών μου.

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1995-1998

Παραλάβαμε την Περαία χωριό και μετά από τέσσερα (4) χρόνια την κάναμε πόλη και πρωτεύουσα του Δήμου Θερμαϊκού
Όταν αναλάβαμε βρήκαμε 6 υπαλλήλους και δύο παμπάλαια απορριμματοφόρα.
Ιδρύσαμε την Κ.Ε.Τ.Α.Π και την λειτουργήσαμε σε δύο μήνες.
Αποχέτευση: . Δρομολογήθηκε από το 1996 το αποχετευτικό στις τουριστικές περιοχές με την κατασκευή των δύο συλλεκτήριων αγωγών, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το 2007. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι για όλο αυτό το έργο των 25000000€ κανείς κάτοικος δεν επιβαρύνθηκε ούτε με 1€ και το έργο τελειώνει το 2007.
Ύδρευση: . Όταν αναλάβαμε υπήρχε ένα παλιό δίκτυο στην Άνω Περαία και στην Κάτω Περαία. Υπήρχαν καταγεγραμμένα 3000 υδρόμετρα, αμέσως κάναμε καταμέτρηση και βρέθηκαν 6000 ενώ ανακαλύφτηκαν και 400 παράνομες συνδέσεις. Εισπράττονταν 18 εκ. δραχμές το χρόνο ενώ μόνο
το 1995 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 118 εκ. δραχμές γιατί πήραμε τα χρήματα από αυτούς που ποτέ δεν πλήρωναν είτε από άγνοια είτε από εύνοια. Σε όλη την τετραετία (1995-1998) εισπράξαμε 500 εκ.
Με αυτά κάναμε το δίκτυο της Άνω Περαίας μοναδικό στην Ελλάδα με παροχές από κάθε πεζοδρόμιο και βάνες σε κάθε διασταύρωση, την επέκταση του δικτύου σε όλο το ρυμοτομικό σχέδιο του 1969 πράγμα, που απετέλεσε τον κύριο παράγοντα της αλματώδους οικιστικής ανάπτυξης της Περαίας, όπως επίσης 6 νέες γεωτρήσεις, 1 νέα δεξαμενή με τις οποίες πετύχαμε την άνετη υδροπαροχή μέχρι και σήμερα.
Δρόμοι: Όταν αναλάβαμε στην Κάτω Περαία η Αμπελοκήπων ήταν μισή άσφαλτος και η μισή ρέμα απορροής των όμβριων. Ασφαλτοστρωμένες ήταν μόνο η Μήδειας, μέρος της Ρωμανού, και η Θερμαϊκού. Εμείς χαράξαμε και ασφαλτοστρώσαμε τις Αμπελοκήπων, Φιλελλήνων, Κρήτης ,Ρήγα Φεραίου, Ανθέων, Ησιόδου, Ιωνίας, Ξένιου Δία, Προμηθέως, Δευκαλίωνος, Ομήρου, Αισχύλου, Πινδάρου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Σαπφούς, Άννας Κομνηνής
Επίσης ασφαλτοστρώσαμε το δρόμο της Ανδρομέδας μέχρι το Ραντάρ.
Παράλληλα κάναμε πρόγραμμα ανταλλαγής 100 στρ. και κάναμε το γιγαντιαίο πάρκο της Ανθέων.
Φωτισμός
Κάναμε υπογείωση του ρεύματος στο μέτωπο της παραλίας και σε κεντρικούς δρόμους και εξαφανίσαμε τις ακαλαίσθητες ξύλινες κολόνες.
Μελέτες και έργα:
1) Νερού Μάνα 400 εκ.
2) Μάστερ πλαν για τα τσαΐρια μεγάλου ύψους επένδυσης και 2500 θέσεων εργασίας
3) Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης 1,7 δις
4) Αξιοποίηση του οικοπέδου για το Πολιτιστικό Κέντρο
5) Μελέτη και κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου
6) Μελέτη και κατασκευή των αποδυτηρίων και του φωτισμού του Κοιν. Γυμναστηρίου Περαίας
7) Παραχώρηση 50 στρ. στο Κ.Α.Π.Π.Α Μελέτη και κατασκευή μοναδικού στην Ευρώπη Αθλητ. Κέντρου αξίας 6 δις
8) Μελέτη και χωροθέτηση ανοικτού θεάτρου στο άλσος της Ανδρομέδας
9) Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε το οικόπεδο του Ε.Ε.Σ αξίας σήμερα 2 εκ. €
10) Παραχωρήσαμε οικόπεδο για το Ι.Κ.Α που το πήραμε πίσω γιατί δεν το χρησιμοποίησαν
11) Μελέτη για δημιουργία Κ.Ε.Φ.Η
12)Συγκοινωνιακή μελέτη για την Περαία
13) Αξιοποίηση του οικοπέδου πλάτανου Παντίρη.
14) Μελέτη και κατασκευή της γέφυρας Κρήτης.
15) Παραχώρηση 2 στρ. για την εκκλησία Πέτρου και Παύλου
16) Μελέτη και χωροθέτηση των νέων κοιμητηρίων της Περαίας.
Θεσμικό πλαίσιο:
1) Συστήσαμε την Κ.Ε.Τ.Α.Π από την οποία προέκυψε η Δ.Ε.Τ.Α.Θ
2)Συστήσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο της Περαίας από το οποίο προέκυψε αυτό του Δήμου.
3) Συστήσαμε το Αθλητικό Κέντρο της Περαίας από το οποίο προέκυψε αυτό του Δήμου μας.
4) Ιδρύσαμε το Κ.Α.Π.Η της Περαίας
5) Κάναμε τον κανονισμό λειτουργίας της Κ. Περαίας .
6) Συστήσαμε οργανισμό Παιδικών Σταθμών.

ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 1999-2006

Ύδρευση- Υδροδότηση
Παραλάβαμε το 1999 στους Νέους Επιβάτες 1.800 ρολόγια ύδρευσης.
Καταμετρήθηκαν αμέσως και βρέθηκαν 3.500 με 300 παράνομες συνδέσεις.
Παραλάβαμε το 1999 στην Αγία Τριάδα 1.200 ρολόγια ύδρευσης.
Καταμετρήθηκαν αμέσως και βρέθηκαν 2.600 με 200 παράνομες συνδέσεις.
Σήμερα όλα τα ρολόγια είναι 17.000 και είναι όλα καταγεγραμμένα.
Στους Νέους Επιβάτες το 1999 και ειδικά στον άνω οικισμό υπήρχε λειψυδρία το απόγευμα κάθε ημέρας και έλλειπε αξιόλογο δίκτυο στην περιοχή Πανόραμα, Βλ. Γαβριηλίδη. Σήμερα μετά την αξιοποίηση των γεωτρήσεων της ΥΕΒ και της μεγάλης δεξαμενής στη Ζαγορ. Τούμπα, και της επέκτασης δικτύου δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στην Αγία Τριάδα το 1999 δεν υπήρχε επαρκής υδροδότηση διότι δύο από τις παλιές γεωτρήσεις έγιναν αλμυρόπληκτες. Αντικαταστάθηκαν με δύο νέες γεωτρήσεις, έγινε καινούργια δεξαμενή και με το νέο δίκτυο επέκτασης δεν υπάρχει πρόβλημα στις παλιές περιοχές, ενώ θα ενταχθούν νέες στην υδροδότηση. Σήμερα ο δήμος υδροδοτείται με επάρκεια καλύτερα από τη Θεσσαλονίκη αφού Θεσ/νίκη είχε 88 μέρες λειψυδρίας, ενώ ο δήμος μας καμία.
Αποχέτευση.
Σήμερα έχουν τελειώσει οι συλλεκτήριοι το 10% του εσωτερικού δικτύου και δημοπρατήθηκε και ξεκινάει εκτός απροόπτου το υπόλοιπο 90% (του εσωτερικού δικτύου) από τον Αύγουστο.
3)Σχολεία. Όταν αναλάβαμε στη Περαία υπήρχε μόνο το κτήριο του 1ου δημοτικού και του 1ου νηπιαγωγείου. Έχουν κατασκευαστεί το 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο νηπιαγωγεία στη Περαία το 2ο και 3ο, 4ο δημοτικά σχολειά στη Περαία. το 1οκαι 2ο γυμνάσιο, το στη Περαία και το 2ο λυκείου του δήμου Θερμαϊκου δηλαδή συνολικά κατασκευάστηκαν από το 1995 μέχρι σήμερα με το 2ο νηπιαγωγείο στους Νέους Επιβάτες και το 1ο νηπιαγωγείο στην Αγία Τριάδα 13 νέα σχολειά.
4) Οδοποιία.
Από το 1999 στους Νέους Επιβάτες ασφαλτοστρώσαμε όλους τους περιφερειακούς του άνω οικισμού και στον κάτω οικισμό την οδό Τέρης Ιωαννίδη, Σκρα, Λαχανά, 26ης Οκτωβρίου και βελτιώσαμε την ασφαλτόστρωση της 25ης Μαρτίου, της Κανάρη κ.τ.λ.
Από το 1999 στην Αγία Τριάδα βελτιώσαμε την ασφαλτόστρωση σε όσους δρόμους πέρασε το αποχετευτικό και ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του συνόλου των οδών εντός σχεδίου.
Σήμερα έχουν ασφαλτοστρωθεί 25.000 τ.μ. δρόμοι και μέχρι το 2006 θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Ανθέων-Κιλελέρ έως τα ΚΑΑΥ.
5) Οργάνωση του Δήμου.
Όταν αναλάβαμε στην Περαία το 1995 είχε 6 μόνιμους υπαλλήλους.
Όταν αναλάβαμε το Δήμο Θερμαϊκού το 1999 είχε συνολικά 15 μόνιμους υπαλλήλους από τους οποίους οι 2 πήραν αμέσως σύνταξη.
Σήμερα έχουμε 166 υπαλλήλους (μόνιμους, συμβασιούχους, της ΔΕΤΑΘ).
Ο δήμος κατάφερε να οργανώσει τις εξής υπηρεσίες:
α) Υπηρεσία Δημοτολογίου,
β) Υπηρεσία Τεχνική,
γ) Υπηρεσία Ταμιακή,
δ) Υπηρεσία Οικονομική,
ε) Γραφείο Εισόδων,
στ) Γραφείο Προμηθειών,
ζ) Κ.Ε.Π.,
η) Φροντίδα ηλικιωμένων στο σπίτι,
θ) 3 ΚΑΠΗ,
ι) Ένα πολιτιστικό κέντρο, που δημοπρατήθηκε ήδη και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος
ια) Ένα αθλητικό κέντρο,
ιβ) ΔΕΥΑΘ,
ιγ) Λειτουργία δύο παιδικών σταθμών,
ιδ) Λειτουργία γραφείου ΕΡΓΑΝΗ,
ιε) Λειτουργία Ε γραφείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
ιστ) Σταθμός λιμενικού σώματος,
ιζ) Λειτουργία αναβαθμισμένων γραφείων ιατρικής περίθαλψης,
ιη) Γραφείο λειτουργίας ΕΚΑΒ.
Με το νέο οργανισμό που δημοσιεύτηκε στις 6/7/2005 δημιουργείται και γραφείο δημοτικής αστυνομίας τα επόμενα δύο χρόνια.
6) αθλητισμός.
Μοναδική πόλη της Ελλάδας η Περαία με δύο κλειστά γυμναστήρια ολυμπιακών προδιαγραφών και ένα κλειστό προπονητήριο στο Β΄ Γυμνάσιο Περαίας.
Πισίνα 6 διαδρομών των 50 μέτρων μοναδική στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης. Δημιουργία ναυτικού ομίλου και δύο άλλων μπασκετικών συλλόγων.
Πολιτισμός
ΚΑΠΠΑ 2000
Ένα μοναδικό έργο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για άτομα με αναπηρία που περιλαμβάνει τελειωμένα ένα διοικητικό κτήριο με αμφιθέατρο κολυμβητήριο, κλειστό Γυμναστήριο, εστιατόριο και ημιτελή, ένα ξενοδοχείο, νεώσοικο, κτίριο για ανάδειξη δεξιοτήτων, που όχι μόνο έμειναν όπως ήταν επί της θητείας μας αλλά καταρρέουν μέσα στην αδιαφορία και την εγκατάληψη.
7) περιουσία δημοτική και αξιοποίηση της.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μας με τη βοήθεια του κτηματολογίου επανακτήσαμε 200 στρέμματα που ήταν καταπατημένα και αυξήσαμε την περιουσία μας αποκτώντας με αντιπαροχή ιδιόκτητα 2 νηπιαγωγεία, τα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας, κοινοτικό ιατρείο, γραφείο ΕΚΑΒ, 2 οικήματα για συλλόγους, το γραφείο νεότητας, άλλα 4 γραφεία. (σύνολο 12)


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.

Προκειμένου να αναδείξουμε το ΚΑΠΠΑ προσφέρθηκα να γίνω πρόεδρος το 2009 για δέκα μήνες, όπου έκανα το λάθος να ρυθμίσω πριν αποχωρήσω τα χρέη του ΚΑΠΠΑ σε 60 δόσεις. Ένας ανεύθυνος όμως προεδρεύων του ΚΑΠΠΑ σταμάτησε τις δόσεις και έτσι με ένα άθλιο νόμο επιδικάστηκε το χρέος συν τις προσαυξήσεις σε μένα.
Έτσι από το Σεπτέμβριο του 2019 με υποχρέωσε να πληρώσω 36720€ το χρέος το ΚΑΠΠΑ σε 10 χρόνια καταβάλλοντας 306€ το μήνα.
Σε μία συνεδρίαση του προηγουμένου ΔΣ( Ιούνιος 2018) εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ να τακτοποιήσει το θέμα. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε όπως τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από την νέα διοίκηση του Δήμου μας παρά τις ευγενικές μου οχλήσεις.
Στο μεταξύ από τον Ιούλιο του 2019 έχω διαγνωστεί με καρκίνο για την αντιμετώπιση του οποίου έχω δαπανήσει πάνω από 20000 €.
Κατόπιν τούτου απαιτώ, δεν επαιτώ, να δοθεί πάραυτα λύση στο πρόβλημά μου για να μη μεταφερθούν αυτές οι απαιτήσεις και στα παιδιά μου σε περίπτωση, που εγώ έχω δυσμενή εξέλιξη στην υγεία μου.

ΥΓ1

Λυπάμαι γιατί η αντιμετώπισή μου δείχνει έλλειψη εκτίμησης και σεβασμού προς ανθρώπους που έχουν αναλώσει τη ζωή τους σε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο..

ΥΓ2

Ήδη έχω πληρώσει 10198 € σε 33 από τις 120 δόσεις.

ΥΓ3

Επειδή ως Δήμαρχος γνωρίζω ότι είναι εφικτό να λυθεί σύννομα το πρόβλημά μου η απροθυμία και ο εμπαιγμός μου για την μη επίλυσή του εκτιμώ ότι οφείλεται στην εσκεμμένη έλλειψη πολιτικής βούλησης

Με εκτίμηση

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ
Τέως δήμαρχος Θερμαϊκού

ΥΓ4

Αγαπητοί φίλοι το κείμενό μου αναφέρει παρεμπιπτόντως το πρόβλημα της υγείας μου που έτσι και αλλιώς θα το παλεψω. Αυτό που δεν μπορώ να παλέψω είναι η μικροψυχία και η εσκεμμένη κοροϊδία!!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.