Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατήγγειλε τις προσπάθειες των βρετανικών αρχών να σφετεριστούν τα αποθέματα χρυσού της χώρας που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας.

«Όλες οι χώρες πρέπει να σκεφτούν ότι αυτό που έκανε το Λονδίνο στη Βενεζουέλα, μπορεί να το κάνει και σε αυτές, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, να μην καταθέσουν τον χρυσό τους στην Τράπεζα της Αγγλίας, να μην τον θέσουν υπό προστασία, γιατί στο τέλος θα καταλήγουν να είναι θύματα μιας ιστορικής πειρατείας αυτής της χώρας που επιδιώκει να κλέψει τον χρυσό των Βενεζουελάνων και των Βενεζουελανών», προειδοποίησε αυτή την Παρασκευή η αντιπρόεδρος της χώρας της Μπολιβαρίας, Ντελσί Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας, το «μέλλον» του πολύτιμου μετάλλου, αξίας περίπου 1,6 δισ. ευρώ (περίπου 1,63 δισ. δολάρια), θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα, Λονδίνο, μέχρι την Το Εμπορικό Τμήμα του Βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου καθορίζει ποιος επιτρέπεται να διαχειρίζεται τον χρυσό.

Πώς η βρετανική τράπεζα και η κυβέρνηση έκλεψαν τον χρυσό της Βενεζουέλας

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνάντησης με κοινωνικά κινήματα, τόνισε ότι «η Βενεζουέλα παλεύει για τον χρυσό των Βενεζουελανών» για να υπενθυμίσει στη συνέχεια ότι τα πλινθώματα επιστράφηκαν σε «κατάθεση» στην Τράπεζα της Αγγλίας και ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BCV ) έχει δείξει ότι μόνο αυτή μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

«Είναι μια αυτοκρατορική χώρα, μια αυτοκρατορική χώρα που έκλεψε χρυσό που κατέθεσε η BCV ως πελάτης», είπε ο Rodriguez.

Από το 2018, το Καράκας έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να αποσύρει τον χρυσό που κατέχει στο βρετανικό ίδρυμα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Η άρνηση της Τράπεζας της Αγγλίας να επιστρέψει τον χρυσό της Βενεζουέλας οφείλεται σε προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες το 2019 αφού αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της χώρας, είπε -λέει, θα χρησιμοποιήσει όλα τα οικονομικά και διπλωματικά εργαλεία για να διασφαλίσει ότι οι εμπορικές συναλλαγές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, υπό την προεδρία του Νικολάς Μαδούρο, θα αποκλειστούν.

Τον Οκτώβριο του 2020, το Εφετείο του Λονδίνου ανέτρεψε την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου που χορηγούσε στον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό διαχείριση χρυσού χρυσού που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας. (Πηγή Hispan TV)

πηγή: Radio HC

μέσω Bolivar Info

φωτο: η Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez κατά τη διάρκεια συνάντησης με κοινωνικά κινήματα

https://reseauinternational.net/venezuela-le-royaume-uni-cherche-a-voler-lor-venezuelien/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.