Σημαντικές αυξήσεις έρχονται στο ρεύμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΔΕΗ αυξάνει σημαντικά την τιμολόγηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του worldenergynews, η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τιμή 0,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεβάζοντας στα υψηλά επίπεδα του εύρους των προβλέψεων την τιμολόγησή της. Αυτό σημαίνει ότι για να διατηρηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές στα επίπεδα των 0,20 - 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα θα πρέπει οι επιδοτήσεις να διπλασιασθούν. Οι επιδοτήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Τρίτη (23/8) ή το αργότερο την Τετάρτη (24/8).

Οι ιδιώτες καθετοποιημένοι πάροχοι αναμένεται να τιμολογήσουν αντίστοιχα περί το 0,65 - 0,70 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμολόγηση του κόστους, όπως φαίνεται από την άνοδο των συμβολαίων TTF στα 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ανεβαίνει και ενδέχεται να κινηθεί ακόμα υψηλότερα στο επόμενο διάστημα με δεδομένη την υψηλή συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μίγμα.


Το 45% των καταναλωτών δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα - Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Στοιχεία που σοκάρουν δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ πλέον το 45% των καταναλωτών έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, ποσοστό που πριν τη δραματική αύξηση των τιμολογίων ανερχόταν σε 20%.

Οι καταναλωτές, μην ξέροντας πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο στην προσπάθεια εύρεσης φθηνότερου τιμολογίου και σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μήνα αλλάζουν εταιρία 50.000 με 60.000 καταναλωτές. Ενδεικτικό είναι ότι πριν την ενεργειακή κρίση, οι καταναλωτές που άλλαζαν πάροχο τον μήνα ανέρχονταν σε 20.000.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές καταφεύγουν στην Καθολική Υπηρεσία, καθώς δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, προστέθηκαν στην υπηρεσία αυτή περίπου 35.500 μετρητές, ενώ συνολικά βρίσκονται σε αυτή 182.000.

Η διόγκωση των χρεών ενισχύει τις πιέσεις της εταιρείας ενέργειας και όπως έχει προειδοποιήσει η ΡΑΕ, είναι πιθανό κάποιες από αυτές να βγουν εκτός αγοράς.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.