Μια περίπτωση κρατικής αναλγησίας, που φέρνει θλίψη σε όποιον την πληροφορείται, βιώνει ένα ΑμΕΑ από την Περαία.
Αιφνιδιαστικά, μεσούντος του καλοκαιριού, πληροφορήθηκε από το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης Αριστοτέλης, όπου έως τώρα καθημερινά επισκεπτόταν ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα από κοινού με άλλα ΑμΕΑ αποκατάστασης, ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας, ότι πλέον δεν θα εξυπηρετείται από το δρομολόγιο μετακίνησης των εκπαιδευομένων.
Ως λόγο οι υπεύθυνοι επικαλούνται οικονομικές περικοπές που δεν επιτρέπουν την μεταφορά του ΑμΕΑ από την Περαία.
Υπ' όψη ότι το Ειδικό Κέντρο που παρέχει το πρόγραμμα Αριστοτέλης, υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) και βρίσκεται στην Σταυρούπολη.
Η μονογονεϊκή του οικογένεια του ΑμΕΑ, που διαβιεί με μια πενιχρή σύνταξη της μητρός, αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης με αποτέλεσμα να στερηθεί την τόσο απαραίτητη ενασχόληση και αποκατάστασή του στο Ειδικό Κέντρο.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε και να δεχθούμε την σκληρότητα που περιέχει αυτή η απόφαση των υπευθύνων και κατ' επέκταση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας.
Μαθαίνουμε πως και το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Θερμαϊκού στο οποίο προσέφυγε η μητέρα απέκλεισε την πιθανότητα να συνδράμει και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.


Και ρωτούμε:
Μήπως ο Δήμος Θερμαϊκού οφείλει να δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να επανεξετάσει το ζήτημα;
Μήπως η Περιφέρεια οφείλει να σταθεί δίπλα στο ΑμΕΑ από την Περαία για να μην στερηθεί το ελάχιστο που δικαιούται και έχει να κάνει με την σωματική αλλά και ψυχική υγεία του συμπολίτη μας;

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;



Το Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ. υλοποιεί θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, εθελοντισμού, έρευνας και συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Επίσης εφαρμόζει προγράμματα ημερησίας φροντίδας και βραχύχρονης φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία που διαβιούν με τις οικογένειες τους.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.