ΠΕΡΙ ΚΟΜΒΩΝ στην οδό Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας . (Ακούμε εδώ και τρία χρόνια!!!!!!!!)
Πολύ μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας.
Μπαίνοντας κανείς στον Δήμο Θερμαϊκού ,στον δήμο μας , αναγκάζετε να μπει στο «χωνί» και να κινηθεί ξαφνικά από τα τέσσερα ρεύματα σε ένα ,χωρίς πεζοδρόμια ,χωρίς επαρκή φωτισμό , με διασταυρώσεις , άλλες με φανάρια κι άλλες χωρίς .
Μια τριτοκοσμική κατάσταση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια .
Ακούμε συνεχώς από τον περιφερειάρχη μας αλλά και από τον δήμαρχό μας ότι θα «λύσουν» το κυκλοφοριακό της περιοχής, κατασκευάζοντας δυο η τρεις κόμβους, στις υπόλοιπες διασταυρώσεις?.( είχα προτείνει κόμβους πριν από δεκαπέντε χρόνια)

Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και φυσικά δεν μπορούν και δεν πρέπει , να το αντιμετωπίσουν με σπασμωδικές κινήσεις .
Επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για προεκλογική εκμετάλλευση .
Επειδή στο διάστημα από Περαια έως Ν. Επιβάτες, λόγω της ανοικοδόμησης, θα χρειαστούν πολύ λίγες αποζημιώσεις στο δε υπόλοιπο τμήμα πρόκειται για αγροτεμάχια άρα και πάλι μικρές αποζημιώσεις ( οι τιμές των ακινήτων τώρα είναι χαμηλές).
Επειδή κάποτε κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα…
Επειδή μπορεί να δούμε κι εδώ κανένα έκτρωμα σαν αυτό της εισόδου της Επανομής. (Θα μπορούσε να είναι όπως η Ανθέων και η Φιλίππου) .

Προτείνουμε:
Α) την σύνταξη πλήρους μελέτης με όλα τα απαραίτητα τεχνικά, την οποία ΠΡΕΠΕΙ να κληθούμε να εγκρίνουμε κι εμείς που ζούμε εδώ, ως Δήμος Θερμαϊκού.
Β)Την εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση του έργου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας
Γ) Παράλληλα, να δούμε και τα άλλα προβλήματα κυκλοφοριακής φύσεως, όπως τον Θεσσαλονίκης -Επανομής διότι η κατάσταση στο ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, την προσέλευση κι επιστροφή στον Ποταμό της μεγάλης υπομονής, η δε σύνδεση Μηχανιώνας- Επανομής με την Μουδανιών είναι επίσης απαραίτητη.

Υ.Γ. Όλα αυτά προϋποθέτουν την συστηματική διεκδίκηση από πλευράς Δήμου μας .



* Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Θερμαϊκού




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.