Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελοοινική χρονιά με μία προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία 1900, Καμπανία της Ανατολής» του Κώστα Σπυρόπουλου, το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30, στον κήπο του Κτήματος.

Λίγα λόγια για την ταινία


Οινοποιία Αδερφών Παπανικολάου: ο πατέρας αφέντης, ο οραματιστής γιος Βασίλης, ο πανούργος αδελφός Νίκος και η μάνα-Κέρβερος. Παράγοντας αφρώδη οίνο από την Αρκαδία από το 1885, οραματίζονται την Αρκαδία, ως την Καμπανία της Ανατολής. Κερδίζουν χρυσά βραβεία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις της εποχής από το 1889 έως το 1934. Όμως μέσα στην οικογένεια μαίνονται συγκρούσεις γενεών και χαρακτήρων. Έξω, πολιτικοί, τράπεζες και ανταγωνιστές υψώνουν τείχη και επιφυλάσσουν ένα τραγικό τέλος για τον οραματιστή οινοποιό Βασίλειο Παπανικολάου, ο οποίος είχε προλάβει να διατυπώσει σε διεθνές συνέδριο την μυστική συνταγή του: οινοποίηση με γηγενείς ζύμες χωρίς την χρήση θειωδών. Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.


Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Σοφία Σεϊρλή, Οδυσσέας Σταμούλης
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος 

Η ταινία θα προβληθεί στα Ελληνικά. (Διάρκεια: 79’) 

Πρόγραμμα προβολής 

19:30 το καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί

20:30 η προβολή της ταινίας στον κήπο του Κτήματος. Η βραδιά θα κλείσει με συζήτηση με τον σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Στο πλαίσιο της προβολής, το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 19:30-20:30.

Είσοδος ελεύθερη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.