Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε στους δημότες ο κ. Τσαμασλής με τον νέο και τελευταίο ανασχηματισμό.

Αποδομώντας και αποπέμποντας τον κ. Χρήσ. Βογιατζή από προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας , αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς και με καθυστέρηση τριών ετών, πως, τοποθέτησε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο (δάσκαλος) στην ποιό κέραια και νευραλγική θέση του δήμου. Ταυτόχρονα για να μην τον ευτελίσει και απαξιώσει παντελώς στην κοινωνία της Επανομής αλλά και στις υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες του δήμου του δίνει τον τίτλο του Αντιδημάρχου οδοποιίας γιατί τον χρειάζεται για τις επόμενες εκλογές.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι , ποιός θα είναι ο νέος ουσιαστικός ρόλος του κ. Χρ. Βογιατζή ως Αντιδήμαρχος οδοποιίας όταν δεν θα είναι πλέον προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και τα έργα οδοποιίας δεν θα φέρουν την σφραγίδα του και την υπογραφή του αλλά του κ. Τσαμασλή. Δηλαδή θα παίρνει τον οδηγό με το γκρέιντερ και θα επιδιορθώνει τους χαλασμένους αγροτικούς δρόμους ή θα παραβρίσκεται και θα επιβλέπει την επίστρωση των ασφαλτοστρώσεων ; Μα αυτό μπορούν να το κάνουν και οι πρόεδροι ή οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων .

Βέβαια , ο κ. Χρ. Βογιατζής ουσιαστικά αυτοκτόνησε (πολιτικά) από μόνος του . Επί ημερών του δεν έγινε καμία νέα μελέτη ενώ αντιθέτως έχασε αρκετές ώριμες μελέτες έτοιμες προς υλοποίηση , είτε από ανικανότητα είτε από ολιγωρία , τις οποίες παρέλαβε από την προκάτοχο του κ. Πασχαλίδου και αρκετές από τις μελέτες αυτές βρίσκονται σκονισμένες και κλειδωμένες στα συρτάρια της τεχνικής υπηρεσίας . Ίσως σκέφτονται να τα υλοποιήσουν την τελευταία χρονιά για να φανεί ότι κάνουν έργο, αν δεν χαθούν και αυτά.

Ο ίδιος μάλιστα κατά το παρελθόν δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να διεκδικήσει ακόμη και τον δημαρχιακό θώκο . Μετά το πέρασμα του όμως από την τεχνική υπηρεσία νομίζω πως όνειρο ήταν και χάθηκε.

Παράλληλα με την αποδόμηση και αποπομπή του κ. Χρ. Βογιατζή , ο κ Τσαμασλής αναλαμβάνει ο ίδιος προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας , θέλοντας , εμμέσως πλην σαφώς ,να μας πει , πως , κοιτάξτε μπορεί να μην τα πήγαμε καλά μέχρι σήμερα λόγω λαθών και παραλήψεων , ανικανότητας ή ολιγωρίας αλλά τώρα που αναλαμβάνω εγώ (το βαρύ πυροβολικό) όλα θα αλλάξουν .

Ε, λοιπόν αγαπητοί συνδημότες σας πληροφορώ πως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και ίσως και χειρότερο για τους παρακάτω λόγους.

Πρώτον , διότι ο κ. Τσαμασλής δεν έχει την απαιτούμενη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση ώστε να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο επί των πάσης φύσεως μελετών δίνοντας ταυτόχρονα σωστές κατευθυντήριες γραμμές και γρήγορες λύσεις . Την θέση αυτή πρέπει να την κατέχει πολιτικός μηχανικός , αρχιτέκτονας ή τοπογράφος μηχανικός . Άνθρωποι που κατέχουν το αντικείμενο και μπορούν να ενεργούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δεύτερον , με ποιά καθήκοντά του θα ασχοληθεί ο κ. Τσαμασλής ; με τα του δημάρχου που είναι ουκ ολίγα ή του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας ; και επειδή δυο καρπούζια δεν κρατιούνται κάτω από την ίδια μασχάλη , σημαίνει πως κάποια θα τα ασκεί πλημμελώς .

Τρίτον και το κυριότερο , στον ένα χρόνο που απομένει πότε θα φέρει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για νέα έργα , πότε θα γίνουν οι ανάλογες μελέτες , σε ποια προγράμματα θα ενταχθούν και κυρίως πότε θα υλοποιηθούν ; δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι . Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να υλοποιήσουν τις υπάρχουσες μελέτες της διοίκησης Μαυρομάτη. Ας μη τρέφουμε λοιπόν φρούδες ελπίδες από τη νέα αναδόμηση.

Τέλος , η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι πως ο κ. Χρ. Βογιατζής χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος , φορτώνοντάς του όλη την αποτυχία της διοίκησης . Ενώ δηλαδή διατηρεί τον αντ' αυτού κ. Κούτουκα και τον κ. Μπάρμπα , αποπέμπει τον κ. Χρ. Βογιατζή , τον οποίον αυτός επέλεξε και τοποθέτησε σε τούτη την νευραλγική θέση και επομένως φέρει ακέραια την μεγαλύτερη και ουσιαστική ευθύνη .

Καλός στρατηγός είναι αυτός που την κατάλληλη στιγμή παίρνει τις σωστές αποφάσεις και κερδίζει τον πόλεμο . Και ο κ. Τσαμασλής απέδειξε πως δεν ξέρει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή γιαυτό και έχασε τη συγκεκριμένη μάχη . Όμως αναλαμβάνοντας προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας , προσπαθεί να βγει άσπιλος και αμόλυντος από την κολυμβήθρα του Σιλοάμ αποποιούμενος τις ευθύνες του . Παλιά καραβάνα στην πολιτική βλέπετε .

Όσο για τους τίτλους που μοιράζει αφειδώς ο κ. Τσαμασλής στους εντεταλμένους συμβούλους , τους θεωρώ άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και σχολιασμού αφού είναι πασιφανές πως το κάνει για τους έχει στο ψηφοδέλτιο του την επόμενη φορά .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.