Διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας
21 Σεπτεμβρίου 2022
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν:

Φίλοι,

Το θέμα του σημερινού διαγγέλματός μου αφορά τη κατάσταση στο Ντονμπάς και τη πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωσή του από το νεοναζιστικό καθεστώς, το οποίο κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία το 2014 ως αποτέλεσμα ένοπλου κυβερνητικού πραξικοπήματος.

Σήμερα απευθύνομαι σε εσάς, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, σε ανθρώπους διαφορετικών γενεών, ηλικιών και εθνοτήτων, στο λαό της μεγάλης πατρίδας μας, σε όλους όσους ενώνει η μεγάλη ιστορική Ρωσία, σε στρατιώτες, αξιωματικούς και εθελοντές που πολεμούν στην πρώτη γραμμή και εκτελούν το αγωνιστικό τους καθήκον, στους αδελφούς και τις αδελφές μας στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορόζιε και σε άλλες περιοχές που έχουν απελευθερωθεί από το νεοναζιστικό καθεστώς.

Το θέμα αφορά τα αναγκαία, επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας και την υποστήριξη της πρόθεσης και της βούλησης των συμπατριωτών μας να επιλέξουν οι ίδιοι ανεξάρτητα το μέλλον τους, καθώς και την επιθετική πολιτική ορισμένων δυτικών ελίτ, οι οποίες κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και με αυτό το στόχο προσπαθούν να εμποδίσουν και να καταστείλουν κάθε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κέντρο ανάπτυξης, προκειμένου να συνεχίσουν να επιβάλλουν επιθετικά τη θέλησή τους και τις ψευδο-αξίες τους σε άλλες χώρες και έθνη.

Ο στόχος αυτής της συγκεκριμένης Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διαιρέσει και τελικά να καταστρέψει τη χώρα μας. Σήμερα δηλώνουν ανοιχτά ότι το 1991 κατάφεραν να διαλύσουν τη Σοβιετική Ένωση και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν το ίδιο και με τη Ρωσία, η οποία πρέπει να διαιρεθεί σε πολυάριθμες περιοχές που θα βρεθούν σε θανάσιμη αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Λέξη προς λέξη, τι είπε ο Πούτιν στο πρόσφατο διάγγελμά του


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.