του Γιώργου Χατζηβαλάση

Επί δημαρχίας Αλεξανδρή ιδρύθηκε η «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού» με σκοπό την τουριστική προβολή του δήμου μας. Πρόεδρος της Επιχείρησης επί δημαρχίας Μαυρομάτη τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, παιδίατρος Ιωσήφ Μισαλέμης, με μια όχι ευκαταφρόνητη αμοιβή.

Η επιχείρηση αυτή δεν πήγε καλά! Από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης Μισαλέμη φαινόταν ότι πάει στα βράχια. Τον τρίτο χρόνο αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της, αφού -όπως έλεγε ο ίδιος ο πρόεδρος της- …«δεν κάναμε τίποτα»! Μια βδομάδα λοιπόν πριν την αναστολή των εργασιών της ο πρόεδρος του ΔΣ, έσπευσε να εισπράξει περί τις 25.000 € ως αμοιβή για τις υπηρεσίες -που όπως έλεγε ο ίδιος- δεν προσέφερε, αφήνοντας απλήρωτους όλους τους προμηθευτές.

Στη εκλογές που ακολούθησαν ο προβεβλημένος αυτός δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης πολιτεύτηκε με τον σημερινό δήμαρχο Γ. Τσαμασλή, ο οποίος εκτιμώντας προφανώς το μέγεθος της προσφοράς του, τον έκανε αντιδήμαρχο! Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και η εισήγηση για το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης, την οποία ψηφίσαμε όλοι ομόφωνα.

Σε εφαρμογή της απόφασης αυτής ήρθε προχτές στο δημοτικό συμβούλιο η αποτίμηση των χρεών της επιχείρησης, τα οποία καλείται να αναλάβει ο δήμος, δηλ να πληρώσουμε μέσω των φόρων όλοι οι πολίτες του δήμου. Ξεφυλλίζοντας λοιπόν την ανάλυση αυτή, βγήκα έξω από τα ρούχα μου, όταν μέσα σε 210.000€ χρέη είδα την εγγραφή : ΜΙΣΑΛΕΜΗΣ ΙΩΣΗΦ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΣ 29.780€ πέραν των 25.000€, που ήδη έχει εισπράξει !!!

Πάντα μου προκαλούσαν αποστροφή οι ασχολούμενοι με τα κοινά, που άλλαζαν ιδεολογικά "πιστεύω" και παρατάξεις, αρκεί να συνεχίσει να ”πέφτει” ο μπεζαχτάς. Αυτή τη φορά όμως εξοργίστηκα, διότι αυτός που απαιτεί την είσπραξη, είναι ο ίδιος που διαλαλούσε δια ζώσης και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι θα παραιτηθεί της αμοιβής του… «γιατί δεν έκανα τίποτα!»

Κύριε Μισαλέμη μπορεί να εγκαταλείψατε την πατρίδα σας και να ήρθατε στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Μπορεί να πήρατε ελληνική επιστημονική παιδεία και υπηκοότητα, αλλά δεν πήρατε τίποτα από την ψυχή του ελληνικού λαού, στις διαχρονικές αξίες του οποίου περιλαμβάνεται μια λέξη, που δεν θα τη βρείτε σε καμία άλλη γλώσσα. ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!

Τσίπα, δεν έχεις;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.