«Είναι αδιανόητη η αναβολή εκατοντάδων τακτικών χειρουργείων όλων των μονάδων (τα περιστατικά τα οποία αναμένουν χειρουργική αντιμετώπιση εγγίζουν τις 3.000!!!) η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, ενίοτε και τη ζωή, παιδιών και εφήβων», τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, αναφορικά με την επ’ αόριστον αναβολή ή ματαίωση όλων των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων του παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Και σημειώνει: «Στα περιστατικά αυτά συμπεριλαμβάνονται προφανώς και παιδιά πάσχοντα από συγγενείς καρδιοπάθειες, με δεδομένη τη χρόνια υπολειτουργία και υποστελέχωση της αντίστοιχης παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), ενώ προφανέστατα εκκρεμούν χειρουργικές επεμβάσεις και λοιπές σοβαρές ιατρικές πράξεις συμπασχόντων μας και σε άλλες μονάδες του νοσοκομείου».

Τέλος, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ως θεσμικά αρμόδιου, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να παρέμβουν άμεσα ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία όλων των μονάδων του Παίδων ”Αγία Σοφία”, να μην αναβληθεί περαιτέρω ούτε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και να διασφαλιστεί η υγεία και η ζωή όλων των περιθαλπομένων παιδιών».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.