Πεδίο μάχης μέσα και έξω από τους χώρους του ΑΠΘ μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα», το θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας για την εκτόξευση νερού.

Το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων με συμμετοχή του Δημήτρη Μυστακίδη και των Kadinelia, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο Θ. Παπαπακωνσταντίνου ξεκίνησε λέγοντας πως «είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στηρίξουμε το φοιτητικό κίνημα που παλεύει σχεδόν μόνο του ενάντια στη λαίλαπα του αυταρχισμού και την καταστολή».

Μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Σάββατο, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ είχε περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που έγινε η επίθεση των ΜΑΤ συνέστησε από το μικρόφωνο ψυχραιμία, ώστε να απομακρυνθεί ο κόσμος με ασφάλεια.



Το αποτέλεσμα ήταν η συναυλία να διακοπεί. Αργότερα, όταν σταμάτησαν τα επεισόδια, έγινε προσπάθεια να ξεκινήσει πάλι.

Εντονα ήταν τα παράπονα του κόσμου και αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις για αναίτια χρήση χημικών σε χώρο όπου βρισκόταν κόσμος με παιδιά.

Ανέφεραν, μάλιστα, ότι κινδύνευσαν άνθρωποι να ποδοπατηθούν ή να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ασφυξίας, καθώς στον χώρο της συναυλίας βρίσκονταν χιλιάδες άτομα.

Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, με συμμετοχή του Δημήτρη Μυστακίδη και των Kadinelia, στη Φιλοσοφική Σχολή.



Οι δρόμοι γύρω απ' το ΑΠΘ μετατράπηκαν σε κόλαση από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι δυνάμεις καταστολής, ενώ χημικά και κρότου λάμψης εξακολουθούσαν να πέφτουν βροχή για πολλή ώρα.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας, στήθηκαν οδοφράγματα, μπήκαν φωτιές σε κάδους και ακούγονταν παντού σειρήνες.

Ρεπορτάζ από τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, αυτόπτη μάρτυρα, στο Contra24

Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα η κατάσταση άρχισε να βαίνει προς εκτόνωση, καθώς πολλοί είχαν πια διασπαστεί προς την Αριστοτέλους και τα γύρω στενά. Μια φράση ακουγόταν δυνατά προς τα ΜΑΤ: «Ντροπή σας».

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.