Μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους ότι υπάρχει Δήμος, όπου η Δημοτική Αρχή ζητά να εγκριθεί δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, χωρίς να δηλώνει τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν;

Κι όμως υπάρχει! Η Δημοτική Διοίκηση Θερμαϊκού είναι ένα τέτοιο τραγικό παράδειγμα.

Πρόσφατα, κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να εγκρίνει 5.776.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις – πλακοστρώσεις στο σύνολο του Δήμου, αλλά απέφυγε πεισματικά να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η παράταξη μας ,ζήτησε πριν τη συνεδρίαση, περαιτέρω πληροφορίες, αφού η Δημοτική Διοίκηση απέφυγε να υποβάλλει στους δημοτικούς συμβούλους – μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, την τεχνική μελέτη του έργου (χωρίς την αναλυτική περιγραφή των δρόμων), ώστε να τη μελετήσουν και να έχουν σαφή εικόνα, προκειμένου να εγκρίνουν τη δαπάνη των 5.776.000 ευρώ.

Με γραπτό αίτημα μας, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για να μας δώσει τα στοιχεία των οδών που σχεδιάζεται να ασφαλτοστρωθούν.

Αντί για αυτά όμως λάβαμε προμετρήσεις του δικτύου ομβρίων υδάτων στις κοινότητες Περαίας & Νέων Επιβατών!

Μάθαμε ότι θα γίνει διάνοιξη της περιφερειακού οδού στην Επανομή μήκους 850 μέτρων, με δύο κλάδους κυκλοφορίας και νησίδα, αλλά τίποτα άλλο. Το πιο εξωφρενικό; Μας απάντησαν ότι οι υπόλοιπες οδοί όπου θα γίνουν εργασίες, θα υποδειχθούν, μετά την υπογραφή σύμβασης του έργου, αφού γίνει δηλαδή ο ανοικτός ηλεκτρονικός δημόσιος διαγωνισμός και ο προσυμβατικός έλεγχος!

Πρώτα δηλαδή να εγκριθούν τα σχεδόν 6 εκ. ευρώ και μετά θα μας πουν, τι θα κάνουν !

Σαν να λέμε, θα κατασκευάσουμε ένα σχολείο, αλλά δεν σας λέμε που θα το κατασκευάσουμε. Εσείς όμως να το ψηφίσετε! Είναι πραγματικά ανήκουστο, να μην έχουμε δικαίωμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να μάθουμε τι ακριβώς ψηφίζουμε. Θέλουμε να ψηφίσουμε θετικά και μας αποτρέπουν.

Όχι μόνο απαξιώνουν την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και τα μέλη της, αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού. Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση είναι μάλλον άγνωστες έννοιες σε αυτούς.

Για την ιστορία, η δαπάνη των 5.776.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις και πλακοστρώσεις , εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Η παράταξη μας, καταψήφισε, προσπαθώντας να θέσει φραγμό σε αυτές τις διαδικασίες – παρωδία, ενώ απαίτησε να συνταχθεί από την αρχή η μελέτη του έργου, αυτή τη φορά με τη δέουσα διαφάνεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.