Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία! Η Fujian NetDragon Websoft, μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στα διαδικτυακά παιχνίδια και το metaverse, μόλις διόρισε ως CEO ένα ανθρωποειδές ρομπότ εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη. Το όνομά της: κα Tang Yu.

Ο Lu Yuan Liu, Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας NetDragon Websoft δήλωσε: «Αυτό το ραντεβού είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να μεταμορφώσει τη διαχείριση της επιχείρησης και να οδηγήσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα στο επόμενο επίπεδο. »


Η ιδέα πηγαίνει στην πραγματικότητα αρκετά χρόνια πίσω. Το 2017, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει έναν εικονικό χαρακτήρα και να του δώσει ευθύνες. Η εταιρεία, εκείνη την εποχή, ήθελε να δείξει στους πελάτες της ότι η τεχνητή νοημοσύνη που ανέπτυζε για τα παιχνίδια της θα μπορούσε να λειτουργήσει και στην πραγματική επιχειρηματική ζωή.


Ένα νέο βήμα προς τα μεταβήματα

Ακόμα κι αν αυτό το ανθρωποειδές οριστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος, υπάρχουν, φυσικά, πολλοί άνθρωποι σε βασικές θέσεις. Ο Πρόεδρος De Jian Liu δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον της επιχειρηματικής διαχείρισης και ο διορισμός  της κα Tang Yu αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να αγκαλιάσουμε πραγματικά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να μεταμορφώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής μας και να οδηγήσουμε τελικά προς τη μελλοντική στρατηγική μας  ανάπτυξη» .


Ένα καλό διαφημιστικό κόλπο για την ομάδα διαδικτυακών παιχνιδιών

Η εταιρεία έχει αναπτύξει διαδικτυακά παιχνίδια και παιχνίδια για κινητά, συμπεριλαμβανομένων των Conquer, Demon, Blade of the Soul και The Final Oath. Έχει επίσης αναπτύξει μηχανές ανάπτυξης παιχνιδιών όπως C3 και S3. Ειδικεύεται στη διαδικτυακή και φορητή εκπαίδευση και την εταιρική κατάρτιση.

Τα εκπαιδευτικά προϊόντα ονομάζονται 101 Education PPT, λογισμικό επεξεργασίας VR Creator+ VR, Edmodo, JumpStart, Promethean και 101 e-textbook. Το NedDragon παράγει παιχνίδια όπως Magic domain, Machine warfare, Tian Yuan και Happy.

Αλλά και άλλα προϊόντα όπως το Good Chinese Party Member, το Cloud office, το Buddhism Communication, το Women's Unicom, η εφαρμογή star και άλλα.

Η NetDragon Websoft απασχολεί σχεδόν 5.000 άτομα και κοστίζει 8,3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ)


Ένας Διευθύνων Σύμβουλος χωρίς αμοιβή ή δικαιώματα αγοράς μετοχών, που εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα… τα αφεντικά του CAC40 τρέμουν



Ο Διευθύνων Σύμβουλος ρομπότ λειτουργεί με σχεδόν «κανονικό» τρόπο. Είναι σε θέση να εγκρίνει, να υπογράφει έγγραφα, όπως κάθε CEO, αλλά και να διαχειρίζεται έργα, να αξιολογεί την απόδοση του προσωπικού και ενδεχομένως να αποφασίζει για κυρώσεις. « Το Tang Yu θα απλοποιήσει τις διαδικασίες, θα βελτιώσει την ποιότητα των εργασιών και την ταχύτητα εκτέλεσης », δήλωσε ο NetDragon. Η εταιρεία αναδεικνύει τον ορθολογισμό και τη λογική της, γιατί σε αντίθεση με τους ανθρώπους, δεν έχει συναισθήματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ρομπότ έχει το πλεονέκτημα να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και όλα αυτά, χωρίς να πληρώνεται.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.