Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Δήμων, από την ημέρα που λειτούργησαν, έχουν αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος για τους εργαζόμενους γονείς και όχι μόνο. Γι’ αυτό και οι Δήμαρχοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, όχι μόνο για εμπλουτίσουν το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών, αλλά και για να αυξήσουν τον αριθμό των Κ.Δ.Α.Π. που διαθέτουν.

Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι ίσως η μοναδική εξαίρεση! Τα δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι περίπου 15 εργαζόμενοι σε αυτά, φοβούνται ότι σύντομα θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ως διοίκηση από το 2014 έως το 2019, παραλάβαμε δύο (2) Κ.Δ.Α.Π. και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ιδρύσαμε άλλα πέντε (5)!

Επτά δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης, που έσφυζαν κάθε χρόνο από εκατοντάδες παιδιά.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με απόφαση της, έκλεισε το Κ.Δ.Α.Π. Μεσημερίου. Ποιό θα είναι το επόμενο;

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π. μειώνεται δραματικά και σε αυτό ευθύνη φέρει η σημερινή διοίκηση. Από το 2020 έως τώρα η μείωση των παιδιών που φιλοξενούνται στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου μας έχει φτάσει στο 84%. Και τώρα, την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 – 2023, αν και απίστευτο, υπάρχουν μόνο εννέα (9) παιδιά!

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, αγωνιούν για το μέλλον τους.
Τι θα γίνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους , αν η Δημοτική Διοίκηση τους δείξει το δρόμο της εξόδου;

Kαι ποια θα είναι συνολικά η τύχη του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο μας;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.