Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας, προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το θέμα της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο οικισμών που έχει διακοπεί εδώ και δύο χρόνια λόγω της καθίζησης της γέφυρας. Η ερώτηση:

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης Τριλόφου-Πλαγιαρίου στο Δήμο Θέρμης της ΠΕ Θεσσαλονίκης

Οι κάτοικοι και φορείς των οικισμών Τριλόφου και Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης είναι αγανακτισμένοι και βρίσκονται σε κινητοποίηση. Αιτία είναι η μη αποκατάσταση, εδώ και πάνω από 2 χρόνια, της οδικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο οικισμών, όπου διαμένουν 15.000 κάτοικοι.

Ήταν 21 του Μάη 2020, όταν η γέφυρα στην Κεντρική οδό Περικλέους, στο δρόμο δηλαδή που ενώνει τον Τριλόφο με το Πλαγιάρι, έπαθε σοβαρή καθίζηση, εξαιτίας ισχυρής νεροποντής και έκτοτε παραμένει κλειστή έως και σήμερα.

Η σύνδεση Τριλόφου με το Πλαγιάρι γίνεται με μεγάλη παράκαμψη, μέσω αγροτικών δρόμων με ελλιπή σήμανση και φωτισμό, ταλαιπωρώντας σοβαρά την τοπική κοινωνία καθώς μεταφέρονται καθημερινά από το ένα χωριό στο άλλο παιδιά για το παιδικό σταθμό, μαθητές του Γυμνασίου, εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά τους, αγρότες, επαγγελματίες, καθώς και οι υπηρεσίες του δήμου, όπως αυτή της καθαριότητας. Ταυτόχρονα η διακοπή της κυκλοφορίας έχει επηρεάσει αρνητικά και τον τζίρο των επαγγελματιών της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το έργο της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο οικισμών, επειδή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε αδυναμία να το υλοποιήσει, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των τεχνικών της υπηρεσιών, το μεταβίβασε ένα χρόνο μετά, μέσω προγραμματικής σύμβασης, στις 24 Μαΐου 2021, στο Δήμο Θέρμης.

Στη συνέχεια το έργο «βούλιαξε» στις γραφειοκρατικές διελκυστίνδες δημοπράτησης του από το Δήμο Θέρμης και μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν τα αποτελέσματα ενός «επιτελικού» κράτους (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος ο καθείς με την ευθύνη που του αναλογεί) που όμως δεν έχει στην προμετωπίδα του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε τι επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, εξασφαλίζοντας και την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση του;


Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.