Το είδαμε κι αυτό! Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο facebook, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Τσαμασλής, κάνει λόγο για μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των γειτονιών. «Κυριολεκτικά σαρώνονται ολόκληρες συνοικίες με ανακατασκευές ή επισκευές πεζοδρομίων, νέο οδόστρωμα και διαγραμμίσεις, δίκτυο ομβρίων υδάτων, διαβάσεις με νέα φώτα , δέντρα, καλαθάκια μικρό απορριμμάτων, παγκάκια, ποδηλατοστάσια, οδηγούς για άτομα με προβλήματα όρασης και ράμπες ΑΜΕΑ», γράφει.

Προφανώς, όλοι οι υπόλοιποι ζούμε σε άλλο Δήμο, μιας και δεν βλέπουμε, την ... κοσμογονία έργων και εργοταξίων που επικαλείται. Ας δούμε όμως τι ακριβώς γίνεται με συμβασιοποιημένα έργα και έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν πραγματικά τις γειτονιές του Δήμου μας.

*Ανάπλαση εισόδου Επανομής

Το έργο αφορά ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια, φωτισμό, εσοχές για πάρκινγκ, κλπ. Άφησαν τον εργολάβο να διαλύσει τη σύμβαση, πριν από ένα χρόνο (19-10-21), χωρίς να πληρώσει καμιά ρήτρα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Επιτροπή Παραλαβής, επιβεβαίωσε πως ...
οι εκτελεσθείσες εργασίες, « είναι μηδενικές λόγω διάλυσης της σύμβασης».
(απόσπασμα από το πρακτικό).

*Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αγίας Τριάδας

Στις 12-04-22 πρωτοκολλήθηκε έγγραφο διάλυσης της σύμβασης του έργου.
Ενός χρηματοδοτούμενου έργου επί των ημερών μας προϋπολογισμού 2.384.320,11€.

*Ανάπλαση χώρου «Κοχύλι»

Με προϋπολογισμό 278.126,39€, από το ΕΣΠΑ, αποτελεί ένα από τα υποέργα του χρηματοδοτούμενου «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Περαία» που πετύχαμε. Έχει αναδειχθεί εργολάβος, αλλά εδώ και περίπου έξι μήνες δεν γίνονται εργασίες. Έχουμε επισημάνει ήδη, ότι υπάρχει κωλυσιεργία από τη Δημοτική Διοίκηση για την υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

*Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Εθν. Αντίστασης στη Ν. Μηχανιώνα

Έργο ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 634.799,09€. Καμιά εξέλιξη.

*Ανάπλαση κέντρου οικισμού Μεσημερίου

Έργο ενταγμένο στο LEADER προϋπολογισμού 491.000€. Καμιά εξέλιξη.

*Επέκταση – Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Τριάδας

Έργο προϋπολογισμού 1.553.225,81€. Προς το παρόν έργο – φάντασμα!

*Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Αλιείας στο Κτίριο "ΔΙΑΣ"

Έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2.489.432,48€, για τη ριζική ανακαίνιση του κτιρίου, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014- 2020. Τρία χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Η αλήθεια στην ανάρτηση του Κ. Τσαμασλή, βρίσκεται στη φωτογραφία που τη συνοδεύει. Αρκείται να παρακολουθεί την πορεία των έργων που «σαρώνουν τις συνοικίες»,... επί χάρτου!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.