Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Μέρα με χρώμα" με την δημοσιογράφο Έλσα Ποιμενίδου, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.
Σ' αυτήν ο δήμαρχος αφού περιέγραψε με περισσή αισιοδοξία την μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου Θερμαϊκού ιδιαίτερα στάθηκε στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στο οποίο επανέλαβε πως προγραμματίζεται με τον επιχειρηματία - επενδυτή που θα το αγοράσει να κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες. Περιέγραψε φυσικά με μελανά χρώματα τις δράσεις κατοίκων που μιλάνε για "ξεπούλημα" και ισχυρίστηκε πως αυτή η εξέλιξη καθορίζει την πρόοδο και πως αυτό οφείλεται σε κείνον που κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια τον φάκελλο εκποίησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Φυσικά στη συνέντευξή του έδωσε και πληροφορίες για τον σχεδιασμό (που μάλλον έτσι φαίνεται πως παραμένει μέχρι σήμερα) για έργα που θα αλλάξουν τον Δήμο Θερμαϊκού, που όμως δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα ούτε στα χαρτιά.

Ας παρακολουθήσουμε το σχετικό βίντεο και ας διαβάσουμε και το σχετικό άρθρο της ΕΡΤ3 για το θέμα που είχε τίτλο

Θεσσαλονίκη:Αποκαρδιωτική εικόνα εγκατάλειψης στα τρία κάμπινγκ του Δήμου Θερμαϊκού


Ένα χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρεί τον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, είναι η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου camping της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για μία παραθαλάσσια έκταση φιλέτο, έκτασης 126 στρεμμάτων που κινδυνεύει να αφανισθεί, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ όπου, από τις πληροφορίες, προκύπτει ότι προβλέπεται η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχείου.

Ο χώρος στο παρελθόν ήταν όαση αναψυχής και διασκέδασης, όχι μόνο για τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και για χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αφού η περιοχή βρίσκεται σχετικά κοντά από το κέντρο της πόλης και ουσιαστικά πρόκειται για μία ελεύθερη έκταση με υψηλό πράσινο δίπλα στη θάλασσα. Το κτήμα του Καραγκιόζη στην περιοχή Πάλιουρα της Επανωμής, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, αυτό που προτείνεται τώρα για την αξιοποίηση της περιοχής, είναι να γίνει ξενοδοχείο, το οποίο θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της πόλης, με πολλαπλά κέρδη τόσο για τους δημότες όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Σε ό,τι αφορά το Κτήμα του Καραγκιόζη που από το 90 και μετά δεν λειτουργούσε, ο κ. Τσαμασλής είπε ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2023, ενώ ο Δήμος περιποιείται τον περιβάλλοντα χώρο για να μην υπάρξει πρόβλημα με πυρκαγιές.

Εδώ και χρόνια οι δημότες έχουν εκφράσει επανειλημμένως τη βούλησή τους για την αξιοποίηση της έκτασης με βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ώστε το camping να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης με κεντρικό χαρακτηριστικό το περιβάλλον. Όπως υποστηρίζουν όμως, η κατασκευή πολυτελών κατοικιών που σχεδιάζεται, θα περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση των πολιτών στον χώρο στερώντας από την τοπική κοινωνία ένα δημόσιο αγαθό, όπως ο αιγιαλός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.