Σε νέες, περίεργες επιλογές, που προκαλούν την κοινή λογική, προχωρά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού, λίγο πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας της.

Το τελευταίο της «χαρτί», σε αυτή την τακτική που την εφαρμόζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της κοινωνίας, είναι η ανάθεση του κλαδέματος των δέντρων σε ιδιωτική εταιρία έναντι του υπέρογκου ποσού των 615.000 ευρώ!

Ένα τεράστιο κόστος για το Δημοτικό Προϋπολογισμό που δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο στο δικό μας Δήμο, αλλά και σε κανέναν άλλο εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ανώτερο ποσό που έχει διατεθεί έως σήμερα από ελληνικό Δήμο, για το κλάδεμα των δέντρων, δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Στο Δήμο Θερμαϊκού όμως, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να είναι 3 φορές πάνω!

Φυσικά δεν ήταν δυνατόν, τα μέλη της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνουν μια τέτοια αστρονομική δαπάνη.

Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι:

• Oι πραγματικές ανάγκες του Δήμου σε κλαδέματα, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να κοστολογηθούν σε 615,000 ευρώ.

• Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατασπατάληση των Δημοτικών πόρων.

• Δεν θα μπορούσαμε να εγκρίνουμε μια σύμβαση που θα δέσμευε και τη Διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές.

• Δεν μπορούμε να δεχτούμε την ολοφάνερη απαξίωση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και των εργαζόμενων σε αυτήν.


Αυτό ήταν το… δεύτερο «κρούσμα» για την υπηρεσία πρασίνου. Είχε προηγηθεί η απόφαση ανάθεσης της περιποίησης του πρασίνου και πάλι σε ιδιώτη, έναντι 560.000€.

Συνολικά δηλαδή, σπαταλούν 1.175.000€ για εργασίες που σχετίζονται με το πράσινο. Εργασίες που θα μπορούσε να τις αναλάβει η Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, ενισχυμένη εφόσον χρειάζεται, με νέες προσλήψεις προσωπικού.

Παρόλα αυτά, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού συνεχίζει απτόητη να προετοιμάζει το κλάδεμα των δέντρων του…Αμαζονίου!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.