Μια τεράστια επιτυχία σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα για το ελληνικό σκάκι και τη Μαριάντα Λάμπου που είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια κάτω των δέκα ετών. Η ταλαντούχα αθλήτρια, σκακίστρια του σωματείου ΑΠΟ “Αίγλη Παπάγου”, είναι εννέα ετών και κατέκτησε την πρώτη θέση με 8.5/9, δηλαδή αήττητη με οχτώ νίκες και μια ισοπαλία σε εννέα αγώνες. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι η δεύτερη σημαντική διάκριση σε αυτή την κατηγορία μετά το χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Σίσκου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μακάρι αυτό να είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου Σκάκι.

Το Πανευρωπαϊκό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2022 έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 05 ως τις 15 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 15 παιδιά από την Ελλάδα.

Την ομάδα συνόδευσαν ως αρχηγός της αποστολής ο Χρήστος Μπούσιος και ως βασικός προπονητής ο Παναγιώτης Χριστοδούλου, οι οποίοι υποστήριξαν με προπονήσεις προετοιμασίας τα παιδιά κατά την διάρκεια των αγώνων.

«Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς που υποστηρίζουν με τέτοια θέρμη τα όνειρα των παιδιών τους και στους προπονητές τους» σχολίασε ο Παναγιώτης Χριστοδούλου. « Ήταν μεγάλη τιμή να συνοδεύσω τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής αποστολής. Η στιγμή που ακούσαμε τον Εθνικό Ύμνο στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ ιδιαίτερη και χαίρομαι που βοήθησα έστω και στο ελάχιστο την επιτυχία της Μαριάντας. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά τα καλύτερα, εις ανώτερα και πάντα επιτυχίες».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΤΑ !!!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.