Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι από τους ελάχιστους Δήμους στο νομό Θεσσαλονίκης που μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Δεν θα χρειαστεί να στερήσει τον δημοτικό φωτισμό από τους κατοίκους.
Δεν θα χρειαστεί ούτε καν να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των φωτιστικών σωμάτων στους δρόμους, όπως ήδη συζητείται αλλού.
Δεν θα χρειαστεί να «ρίξει» τα επίπεδα ασφάλειας των πολιτών, για να μειώσει το κόστος στα δημοτικά ταμεία.
Δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει περισσότερα για να πληρώσει την ακριβή τιμή της ενέργειας.

Και αυτό γιατί;

Επειδή η δική μας Δημοτική Διοίκηση, τον θωράκισε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό τον τομέα, με ένα πρωτοποριακό έργο, την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών και των συμβατικών λαμπτήρων, με «έξυπνα» οδοφωτιστικά και λαμπήρες LED. «Είδαμε μπροστά», δουλέψαμε επίμονα και αναβαθμίσαμε το Δήμο μας, προσφέροντας στους κατοίκους, τις πιο σύγχρονες, πιο «έξυπνες» και πιο οικονομικές λύσεις από το 2018!

Τα τεράστια οφέλη τώρα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά, γι ́αυτό οι περισσότεροι ΟΤΑ βρίσκονται πλέον σε διαδικασία ωρίμανσης, δημοπράτησης ή υλοποίησης τέτοιων έργων. «Σπεύδουν» στο φωτισμό LED, γιατί το ενεργειακό κόστος έχει... εκτροχιάσει τα οικονομικά των ΟΤΑ. Λόγου χάριν, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τον φωτισμό οδών, πλατειών και δημοτικών κτιρίων, το 2021 , κόστιζε 385.000 ευρώ, το μήνα, και φέτος έχει υπερδιπλασιαστεί σε περίπου 800.000 ευρώ. Προβλέπεται ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς (2022), το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει σε σχέση με την περυσινή, θα υπερβεί τα 4 εκατ. ευρώ.

Στο δήμο Κορδελιού-Εύοσμου επεξεργάζονται σχέδιο για σβήσιμο λαμπτήρων σε δρόμους, πάρκα και πλατείες σε συγκεκριμένες ώρες και αναθέτουν μελέτη για την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με LED.

Στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, το πρώτο εξάμηνο του 2022, η αύξηση των λογαριασμών ρεύματος για τον Φωτισμό Οδών και Πλατειών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για την αντικατάσταση και των υπολοίπων 8.500 φωτιστικών (από τα 11.000 συνολικά που υπάρχουν στο Δήμο) με φωτιστικά LED. Επειδή αναμένεται, από τις μελέτες που έχουν γίνει, μείωση της κατανάλωσης έως και 50%.


Στο Δήμο Θερμαϊκού, με βάση τη μελέτη που αναθέσαμε εμείς το 2018, η εξοικονόμηση ενέργειας με τα φωτιστικά και τους λαμπτήρες LED, είναι 60% και φυσικά ανάλογη είναι και η οικονομία για τα ταμεία του Δήμου!

Επιπλέον, εμείς πετύχαμε η αντικατάσταση των καμμένων λαμπτήρων να μην απασχολεί τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά τον προμηθευτή για διάστημα δέκα ετών. Φροντίσαμε έγκαιρα, ώστε να μην υπάρχει κόστος σε χρήμα και εργατοώρες για τη συντήρηση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, με κοντόφθαλμη οπτική, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης το 2018, προσέφυγε όπου ήταν δυνατόν για να ακυρώσει αυτό το έργο. Δεν τα κατάφερε όμως.
Ο φωτισμός με LED στο Δήμο μας είναι γεγονός και οι κατηγορίες της σε βάρος μας καταρρίπτονται.

Παραδώσαμε ένα έργο αποδοτικό, αποτελεσματικό και περιβαλλοντικά σωστό, εξασφαλίζοντας εξαιρετικό φωτισμό, ενίσχυση της ασφάλειας και σοβαρή οικονομία για τον Δήμο.

Θωρακίσαμε τον τόπο μας , χαράσσοντας , τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ της ανάπτυξης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.