του Joe Guzzardi */ zerohedge  / 13.11.22
Μετάφραση ακτιβιστής

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά Σον Φρέιζερ ανακοίνωσε πρόσφατα ένα τολμηρό μεταναστευτικό σχέδιο που έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιζήμιες συνέπειες για την αύξηση του πληθυσμού της χώρας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο στόχος του Φρέιζερ είναι, έως το 2025, να προστεθούν 1,45 εκατομμύρια μόνιμοι μετανάστες για να αντιμετωπιστεί αυτό που ο ίδιος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι είναι κρίσιμη έλλειψη εργατικού δυναμικού- φέρεται ότι 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον Καναδά δεν έχουν καλυφθεί. Ο Φρέιζερ δήλωσε: "Μην κάνετε κανένα λάθος. Πρόκειται για μαζική αύξηση της οικονομικής μετανάστευσης προς τον Καναδά" Το νέο σχέδιο του Υπουργού προβλέπει μια πλημμυρίδα νέων αφίξεων, η οποία θα προβλέπει 465. 000 αλλοδαπούς το 2023, οι οποίοι θα αυξηθούν σε 500.000 το 2025. Συγκριτικά, πέρυσι έγιναν δεκτοί 405. 000 μόνιμοι κάτοικοι.

Το μεταναστευτικό όραμα του Φρέιζερ να δεχτεί αριθμό ρεκόρ μεταναστών εμπνέεται από τα αισθήματα του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό. Μετά την εκλογή του το 2019, όπου έκανε εκστρατεία για περισσότερη μετανάστευση, ακολούθησαν μηνύματα καλωσορίσματος προς τους πρόσφυγες. Υπερασπιζόμενος τη μαζική αύξηση της μετανάστευσης, ο Φρέιζερ επανέλαβε τα γνωστά λόγια για τη γήρανση του καναδικού πληθυσμού και το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων. Χωρίς μετανάστευση, ο Φρέιζερ προβλέπει έναν Καναδά που δεν θα έχει τους οικονομικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει σχολεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες. Εν ολίγοις, ο Φρέιζερ χρησιμοποίησε τακτικές τρομοκράτησης για να εξαπατήσει τους πολίτες του Καναδά.

Η μακροχρόνια δέσμευση του Καναδά για υψηλότερα επίπεδα μετανάστευσης δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή αύξηση. Το 2021, ο πληθυσμός του Καναδά ανήλθε σε 37 εκατομμύρια άτομα, αυξημένος κατά 5,2% από το 2016, κυρίως λόγω της μετανάστευσης, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα απομακρυσμένα προάστια των μεγάλων πόλεων παρουσίασαν τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Καναδάς πρόσθεσε 1,8 εκατομμύρια άτομα μεταξύ 2016 και 2021, με σχεδόν το 80% αυτών των νέων κατοίκων να έρχονται από όλο τον κόσμο. Η έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά (StatsCan) που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της Απογραφής 2021 δίνει στον Καναδά την αμφίβολη διάκριση ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα της G7. Σχεδόν το 90 τοις εκατό των νέων μεταναστών εγκαταστάθηκαν σε αστικά κέντρα, ανέφερε η Statscan, ανεβάζοντας το ποσοστό των Καναδών που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα στο 73,7 τοις εκατό από 73,2 τοις εκατό πριν από πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς περιόδου που μελετήθηκε, ο πληθυσμός του Τορόντο αυξήθηκε κατά 16,1%, του Μόντρεαλ κατά 24,2% και του Βανκούβερ κατά 7,4%. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Καναδάς συνεχίζει να αστικοποιείται, καθώς τα μεγάλα αστικά κέντρα επωφελούνται περισσότερο από τις νέες αφίξεις στη χώρα. Αλλά δεν θα χρησιμοποιούσαν όλοι οι Καναδοί την έννοια "όφελος" ως περιγραφή για την ταχεία, ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού.

Το σχέδιο του Φρέιζερ είναι τόσο κακοσχεδιασμένο που ακόμη και η πιο βασική και θεμελιώδης ανάγκη των εισερχόμενων μεταναστών - η οικονομικά προσιτή στέγαση - θα αποτελέσει ανυπέρβλητη πρόκληση. Ο Καναδάς βιώνει μια σοβαρή στεγαστική κρίση που έχει οδηγήσει τις τιμές των κατοικιών εκτός του εύρους των δυνατοτήτων πολλών αγοραστών. Με απλά λόγια, περισσότεροι άνθρωποι σημαίνουν ότι πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα σπίτια και περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν σε αυτά. Και η ανάπτυξη νέων κατοικιών δημιουργεί αστική εξάπλωση.

Ο Mike Moffatt, εκτελεστικός διευθυντής του Smart Prosperity Institute, περιέγραψε την κρίση που έχει προκαλέσει στους περιβαλλοντολόγους η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού. "Ό,τι [γη] δεν χρησιμοποιείται για κατοικίες, χρησιμοποιείται είτε για τη φύση, όπως η Πράσινη Ζώνη, είτε για γεωργικές εκτάσεις - και ήδη χάνουμε 175 στρέμματα γεωργικής γης την ημέρα στο Οντάριο για την ανάπτυξη"

Οι περιβαλλοντολόγοι του Οντάριο, όπως ο Moffatt, αγωνίζονται για να σώσουν την ένδοξη Πράσινη Ζώνη του από την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξάπλωση. Σήμερα, προχωρούν τα σχέδια για τη διέλευση ενός αυτοκινητόδρομου από ένα τμήμα της ζώνης.

Όπως οι περισσότεροι περιβαλλοντολόγοι στο Οντάριο, ο Moffatt φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει να αναπτύξει "μικρά κομμάτια" της Πράσινης Ζώνης. Αργά ή γρήγορα, φοβάται ο Moffatt, αυτά τα μικρά κομμάτια θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλα κομμάτια.

Για να γίνω απολύτως σαφής, το σύνολο των νέων μεταναστών θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1,45 εκατομμύριο. Οι νέοι μετανάστες θα μεγαλώσουν τις υπάρχουσες οικογένειές τους και θα υποβάλουν αίτηση για ορισμένα μέλη της οικογένειας. Οι μελετητές του Πανεπιστημίου Princeton εκτιμούν, συντηρητικά, ότι κάθε μετανάστης υποβάλλει αίτηση για τρεις συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό. Μέσα σε μια γενιά, οι 1,45 εκατομμύρια νέοι Καναδοί θα μπορούσαν να αυξηθούν σε πάνω από 3 εκατομμύρια.

Ο Τρουντό και ο Φρέιζερ έχουν επινοήσει ένα μεταναστευτικό σχέδιο που θα καταστρέψει τον Καναδά. Η μετανάστευση δεν είναι μια μεμονωμένη υπόθεση. Οι μετανάστες που φθάνουν χρειάζονται φροντίδα, μια συμπονετική άσκηση που συχνά γίνεται εις βάρος, τουλάχιστον εν μέρει, του γηγενή πληθυσμού. Η καναδική κυβέρνηση και η εταιρική ελίτ θέλουν όλους τους μετανάστες. Αλλά, αν ο πληθυσμός στο σύνολό του γνώριζε ότι οι 1,45 εκατομμύρια μετανάστες που θα έφταναν θα υπερδιπλασιάζονταν κατά τη διάρκεια της ζωής πολλών από αυτούς και θα υποβάθμιζαν τη φυσική ομορφιά του Καναδά, θα αντιδρούσε σθεναρά.



* Αναλυτής , ιδιοκτήτης και Τεχνικός πληροφορικής στην Terabyte Technologies Inc.
Terabyte Technologies Inc. στο Montreal, Quebec, Canada


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.