Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση της φίλης, συντοπίτισσάς μας Xrisi Stavrou που εξαιτίας της αναλγησίας του κράτους Μητσοτάκη ταλαιπωρείται μια οικογένεια και οδηγείται στην απόγνωση. Είναι κυριολεκτικά απίστευτη η περίπτωση αυτή. Διαβάστε και δείτε το σχετικό βίντεο:


Καλημέρα σας.
Πριν απο σαράντα χρόνια οι γονείς μου είχαν ένα τροχαίο ατύχημα. Απ' το τροχαίο αυτό μου έμεινε μια μαμά τυφλή κι ενας μπαμπάς με έμφραγμα.Εγω ήμουν 17 χρονών κι ο αδερφός μου ο μονάκριβος υπηρετούσε για 8 συνεχόμενους μήνες σε φυλάκιο του Εβρου.Ηταν 1 Μα'ί'ου 1982.
Απο κείνη την μέρα η μαμά μου δεν ξαναείδε το χρώμα των ματιών μας. Η ζωή μας άλλαξε.
Ακολούθησε ενας τεράστιος αγώνας δρόμου με μηδαμινά εφόδια. Τα νοσοκομεία της χώρας και της Αυστρίας είχαν γίνει το δεύτερο σπίτι μας.Επεμβάσεις αμέτρητες,θεραπείες επίπονες,δαπανηρές,ΨΥΧΟΦΘΌΡΕΣ.
Γολγοθάς ατέλειωτος....Μετά απο 2 χρόνια περίπου κι αφού δεν υπήρχαν άλλες μεθοδοι,άλλοι καθηγητές,άλλοι γιατροί,άλλα νοσοκομεία αποφάνθηκαν όλοι ομόφωνα οτι η κατάσταση της πανέμορφης μαυρομάτας μαμάς μου ηταν μη αναστρέψιμη.Ηταν 38 χρονων.
Μας πήρε χρόνια να το εμπεδώσουμε,αλλά ο καθένας μας έκρυβε τα συναισθήματά του απ τον άλλον για να μην φορτίζουμε την ηδη φορτισμένη ψυχολογία μας και για να μπορέσουμε να πάμε ενα βήμα παρακάτω.
Η μαμά μου σαν γενναία ηρωίδα, συνέχισε δια της αφής,της οσμής,του φοβερού ενστίκτου της και της λίγης όρασής της να προχωράει μπροστά,να μας φροντίζει άψογα,να μας νταντεύει,να μας μαγειρεύει,να μας πλένει και να μας σιδερώνει τα αμέτρητα άπλυτά μας και να συνοδεύει τον πατέρα μας στα χωράφια.
Η ζωή μας επιτέλους είχε μπει σε μια κανονική ροή όπως όλων των ανθρώπων.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη ηταν η γυναίκα που πρώτη ενδιαφέρθηκε και ασχολήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής της με τα λεγόμενα ΑΜΕΑ.
ΑΜΕΑ δεν είναι απλά η συντομία μιας φράσης. ΑΜΕΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.
Βλέποντας το μέλλον έπρεπε να κατοχυρώσουμε ,να εξασφαλίσουμε τα γηρατειά της ΜΑΝΑ μας διότι όπως ξέρετε ο ΓΕΩΡΓΟΣ ( οχι ο αγρότης ), ηταν πάντα η τελευταία τρύπα του ζουρνά που εξαρτιόταν πάντα απ τις βουλές του Θεού. Αποφασίσαμε και κάναμε την πρώτη αίτηση για το προνοιακό επίδομα τυφλότητας. Μετά απο πολλά χρόνια ελέγχου και εξετάσεων απο δημόσιες ιατρικές επιτροπές ( σήμερα λέγονται ΚΕΠΑ) ,ξανααποφασίστηκε οτι η κατάσταση ηταν μη αναστρέψιμη και οτι δικαιούται το επίδομα ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ.
Οσο ζούσε ο πατέρας μου και όσο το επέτρεπε η υγεία του πορεύονταν με τις καλλιέργειες των χωραφιών.Ο πρώτος νοικοκύρης του χωριού άσχετα αν η περιουσία του ηταν μικρή. Στα 69 του τον χάσαμε. Τουλάχιστον είχαμε καταφέρει να είναι εξασφαλισμένη η μαμά μας για το υπόλοιπο της ζωής της.Λίγο η συνταξούλα της ,λίγο το επίδομα τα έφερνε βόλτα και μου δινε και χαρτζιλίκι. Πριν 5 χρονια περιπου κατέστη κατάκοιτη απο κατάγματα στους σπονδύλους απο πτώση.
Σταδιακά η υγεία της επιβαρύνθηκε οπως ολων των ανθρώπων που παραμένουν κλινήρεις και δύο φορές κινδύνεψε η ζωή της.
Μετά το σκάνδαλο με τους μα'ι'μού τυφλούς της Ζακύνθου ,άλλαξαν κάποιοι νόμοι που αφορούν ΑΜΕΑ η' ( υποθέτω ) πώς άρχισαν οι έλεγχοι να γίνονται πιο αυστηροί.

Το 2017 ακύρωσαν το ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ και μας κάλεσαν για επανεξέταση. Τα προνοιακά επιδόματα ανήκουν στον ΟΠΕΚΑ. Μετα τον επανέλεγχο πιστοποιηθηκε 89% ποσοστο τυφλότητας. 

Το 2019 ,μετά απο δυο χρόνια δηλαδή κατέβηκε στο 73 % δηλαδή ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ,αλλά μαζί με τις υπόλοιπες παθησεις ούσα ΚΑΤΑΚΟΙΤΗ συμπλήρωνε 84% ποσοστό αναπηρίας. Θεωρητικά λοιπόν ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ η μαμά μου ξαναβρήκε την όραση που είχε χάσει πριν 40 χρόνια στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ή γραπτή,ή τηλεφωνική,ή προφορική οτι η μαμά μας δεν δικαιούταν πια το προνοιακό επίδομα και εκτός αυτού τα χρήματα αυτού έμπαιναν κάθε μήνα στον λογαριασμό της μεχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.
Πριν δέκα μερες ηρθε επιστολη απ τον ΟΠΕΚΑ με δυο αποφάσεις : η μία 'ελεγε νέτα-σκέτα οτι πρέπει να επιστρέψει στον ΟΠΕΚΑ 12.670 ευρώ σε τρείς μήνες και η άλλη οτι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ στις 6 Οκτωβρίου 2022 η διακοπή του επιδόματος. Δηλαδή τρία χρόνια μετά μας ανακοίνωσαν μια απόφαση του 2019.

Η λύση ηταν ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Ειχα αποφασίσει να ζωστώ με εκρηκτικά, να πάω στο υπουργείο και να γίνουμε πυροτέχνημα όλοι μαζί.
ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.

Την σκέψη ομως οτι θα την άφηνα μόνη της κι οτι θα της έδινα τόση μεγάλη στενοχώρια δεν την άντεχα.Τα τελευταία χρόνια έχω γίνει τα μάτια της ,τα αυτιά της,το νερό της,η χαρά της,η παρέα της ,τα πάντα της και ολα αυτά δεν μπορούσα και δεν είχα δικαίωμα να της τα στερήσω.
Υποσχέθηκα στον εαυτό ΟΤΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Επρεπε να βρώ τρόπο να αγωνιστώ για το δικιο της επειδή κι εκείνη το ίδιο και παραπάνω θα έκανε για μας. Μοναδικός βοηθός ο Θεός και μοναδική σκέψη ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.
Θέμα που απ' οτι πληροφορούμαι κάθε μερα απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους σαν την μαμά μου.

Αφού δεν βρίσκουμε άκρη πάμε ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.
ΕΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΕΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.

Πάρτε την συνέχεια στο βιντεο που παραθέτω :



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.