του Κυριάκου Στεφανίδη

Εντυπωσιακή πραγματικά η παρέμβαση του Τσαμασλή στη συγκέντρωση που οργάνωσε ο πρώην δήμαρχος, Αντώνης Μαντζάρης, στην Περαία. Και φυσικά και έχει δίκιο ότι όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση στο τόπο μας, από τους πολιτικούς που μας διοικούν και μας διοίκησαν τα τελευταία χρόνια μέχρι και τον απλό δημότη που ανεύθυνα συμπεριφέρεται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. 

Και φυσικά χρειάζεται ενότητα απ’ όλους για να βοηθήσουμε τον τόπο. Αλλά τι ενότητα εννοεί; Των πολιτικών που συναντήθηκαν στην συγκέντρωση ή των δημοτών που θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι και εμπνευσμένοι ή στην τελική ανάλυση υποχρεωμένοι από την δημοτική αρχή;

Αλλά όπως είπε και ο Ναπολέων «τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου». Αυτό έκανε και ο Τσαμασλής προχθές.

Ας κοιτάξει λοιπόν ο κος Τσαμασλής τις αδυναμίες της διοίκησης – οι οποίες είναι πάρα πολλές. Ας οργανώσει τις υπηρεσίες του δήμου για να υπάρξει ανάπτυξη, ευημερία και ευπρέπεια στον τόπο μας – ένας τόπος με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους δήμους. Ας αξιοποιήσει τους οικονομικούς πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το συμφέρον των δημοτών. Ας κοιτάξει την εγκληματικότητα που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και μας απειλεί καθημερινά. Ας προσπαθήσει λοιπόν να κάνει σωστά την δουλειά που ανέλαβε και ας αφήσει τα κλισέ περί ενότητας και συλλογικής προσπάθειας. 

Ένας ηγέτης εμπνέει το όραμά του (αν έχει), οργανώνει το τρόπο που θα πετύχουμε το όραμα και επιβάλει με τον τρόπο του την ενότητα και την συλλογική προσπάθεια. Αν δεν μπορεί ας πάει στην άκρη μαζί με κάποια άλλα απολιθώματα της πολιτικής που ονειρεύονται να αποκτήσουν ξανά την εξουσία και να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

Για να υπάρξει μια δημιουργική ανανέωση στο δήμο μας χρειαζόμαστε ανθρώπους με δημιουργική φαντασία. Ανθρώπους που να τολμούν, να μην είναι δειλοί και να μην προσκυνούν την μίζα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.