Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες ο κ. Τσαμασλής, σχετικά με τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, αποτελεί την πιο επίσημη ομολογία της αποτυχίας του να αντιμετωπίσει προβλήματα και εγγενείς αδυναμίες στη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Έρχεται τώρα, στο τέλος της θητείας του να ωραιοποιήσει όσο είναι δυνατόν την κατάσταση, επιχειρώντας με στρογγυλοποιήσεις και ανακρίβειες να «καλύψει» την παντελή απραξία της διοίκησης του.

Καταρχήν αυτοαναιρείται, με όσα ο ίδιος αναφέρει. Από τη μια γράφει ότι η προσπάθεια της Διοίκησης του να βάλει τάξη έχει αρχίσει να αποδίδει και από την άλλη ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει θέματα με τους λογαριασμούς».

Μα οι απλήρωτοι λογαριασμοί όπως εξηγεί, δεν προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Τι είδους τάξη έχουν βάλει, όταν επί 3,5 χρόνια δεν κινήθηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών;

Επιπλέον από τα γραφόμενα του Δημάρχου προκύπτει ότι οι «συσσωρεύσεις κυβικών», αφορούν στην περίοδο της δικής του Διοίκησης (από το 1ο 4μηνο του 2021 και εξής)! «Συσσώρευση κυβικών θεωρείται όταν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη κατά 50% από το μέσο όρο των τριών προηγούμενων τετραμήνων», γράφει χαρακτηριστικά.

Επομένως οι σημερινοί Διοικούντες δεν έστελναν τους λογαριασμούς και καλούν τώρα άρον άρον τους πολίτες να τους αποπληρώσουν.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δική τους απραξία, κάνει λόγο για έρευνα που διέταξε από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και ορκωτούς ελεγκτές για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα προηγούμενες Διοικήσεις.

Δεν υπάρχει καμιά απόφαση της ΔΕΥΑΘ για έλεγχο από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης !
Και καλό είναι να θυμηθούμε – γιατί ο κ. Τσαμασλής σφυρίζει αδιάφορα-, ότι ο εκλεκτός του σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και επί προηγούμενων Διοικήσεων.

Ή μήπως να ξεχάσουμε «το αλαλούμ» με τον διακανονισμό των χρεών που διαφήμιζε η Δημοτική Αρχή, με αφίσες στις κολόνες, για τη διαγραφή έως και 50% σε όσους πλήρωναν το υπόλοιπο 50%.

Αναγκάστηκε να κατεβάσει τις αφίσες και να «πάρει πίσω» τις έωλες εξαγγελίες της, όταν εμείς τους επισημάναμε ότι ήταν άδικο για όσους πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους , αλλά και επειδή δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Αυτή είναι η τάξη που κατάφεραν να επιβάλλουν στη λειτουργία της ΔΕΥΑΘ.


Αν θέλουμε πράγματι, να εξετάσουμε σε βάθος «τα θέματα» της Δημοτικής Επιχείρησης τα οποία επικαλείται, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και το δάνειο ύψους 800.000 ευρώ που ζήτησε για τη ΔΕΥΑΘ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή Δημοτική Διοίκηση. Η παράταξη μας κατάφερε τότε να το «μπλοκάρει», μιας και δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα για να δικαιολογήσουν το υπέρογκο ύψος του.

Έλαβαν όμως σε δάνειο το ήμισι του αρχικού ποσού, 400.000 ευρώ, για την αποπληρωμή του οποίου γίνεται σταθερά παρακράτηση από τα κονδύλια των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που δικαιούται ο Δήμος μας. Μια «θηλειά» στα δημοτικά ταμεία που θα την πληρώνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά για αρκετό διάστημα.

Τέλος, υπάρχει η εξής απορία.
Γιατί ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ σιωπά και προβαίνει σε ανακοινώσεις για την πληρωμή των λογαριασμών ο κ. Τσαμασλής;
Υπάρχει μήπως διχογνωμία μεταξύ τους;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.