Άθληση, γευσιγνωσία και γνωριμία με τις ομορφιές της περιοχής συνδυάζει η γιορτή μανιταριού στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης η οποία πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 από τις 10:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία του χωριού «τα πλατάνια». Τη γιορτή διοργανώνουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης και η κοινότητα Λιβαδίου. Το πρόγραμμα της φετινής γιορτής μανιταριού περιλαμβάνει:
  • Ενημέρωση για τις ποικιλίες και τη χρήση των μανιταριών.
  • Εξόρμηση – πεζοπορία στο περιαστικό δάσος Λιβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.
  • Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό του Λιβαδίου.
  • Προσφορά στους επισκέπτες δωρεάν παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων με μανιτάρια.
  • Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην κεντρική πλατεία του χωριού.

«Η καθιερωμένη γιορτή μανιταριών δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να έρθει πιο κοντά στη φύση και μέσα από τα μανιτάρια να γνωρίσει καλύτερα τα δασικά οικοσυστήματα. Παράλληλα μαθαίνει για την διατροφική αξία του μανιταριού, καθώς το μανιτάρι είναι αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής μαγειρικής και γνωρίζει την αξία των τοπικών προϊόντων», αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδίου Δημήτριος Γουδήρας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.