"Τον Σεπτέμβριο του 2021, τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν μόλις το 23% των θανάτων από τον κοροναϊό. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, έφτασε το 42%", αναφέρεται στην έκθεση

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη, μια ανάλυση της Washington Post διαπίστωσε ότι περισσότεροι εμβολιασμένοι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από τη νόσο Covid και ότι το 58% των θανάτων από τον κοροναϊό τον Αύγουστο στις ΗΠΑ "ήταν άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί ή ενισχυθεί".

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, η πλειοψηφία των Αμερικανών που πέθαναν από το Covid ήταν τουλάχιστον μερικώς εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση ομοσπονδιακών και πολιτειακών δεδομένων.

"Τον Σεπτέμβριο του 2021, τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν μόλις το 23% των θανάτων από τον κοροναϊό. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό αυτό έφθασε το 42%", αναφέρεται στην έκθεση.

Οι θάνατοι μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων αυξάνονται λόγω της φθίνουσας αποτελεσματικότητας των εμβολίων Covid και των "όλο και πιο μεταδοτικών στελεχών του ιού που εξαπλώνονται σε ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους" μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

"Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι πρόκειται για πανδημία των ανεμβολίαστων", δήλωσε η αντιπρόεδρος του Kaiser Family Foundation Cynthia Cox, η οποία διενήργησε την ανάλυση για λογαριασμό της Washington Post.

Ο απερχόμενος επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci, τόνισε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εγκεκριμένων εμβολίων Covid στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να ενισχυθούν το συντομότερο δυνατό.

Είπε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κοροναϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ότι η ασθένεια δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλες ασθένειες που θεραπεύονται με εμβόλιο, λόγω των νέων αναδυόμενων παραλλαγών.

"Το μήνυμά μου, και το τελευταίο μήνυμά μου, ίσως το τελευταίο μήνυμα που σας δίνω από αυτό το βήμα, είναι ότι σας παρακαλώ, για τη δική σας ασφάλεια, για την ασφάλεια της οικογένειάς σας, να κάνετε το ενημερωμένο εμβόλιο Covid-19 το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας", δήλωσε ο Fauci.

"Σας προτρέπω να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα vaccine. gov για να βρείτε μια τοποθεσία όπου μπορείτε εύκολα να κάνετε ένα ενημερωμένο εμβόλιο, και παρακαλώ να το κάνετε το συντομότερο δυνατό. "

Οι ηλικιωμένοι ήταν πάντα ιδιαίτερα ευάλωτοι και τώρα αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων από το Covid από ποτέ άλλοτε στην πανδημία, αναφέρει το Scientific American.

Σήμερα στις ΗΠΑ, περίπου 335 άνθρωποι θα πεθάνουν από το Covid - μια ασθένεια για την οποία υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια, θεραπείες και προφυλάξεις, προστίθεται.

"Οι θάνατοι από το Covid σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 125%", σύμφωνα με το Kaiser Family Foundation.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι οι πρόσφατοι θάνατοι από τον ιό Covid-19 μειώθηκαν σχεδόν κατά 90% παγκοσμίως σε σύγκριση με εννέα μήνες πριν, αλλά παρόλα αυτά προέτρεψε σε επαγρύπνηση κατά της πανδημίας, καθώς οι νέες παραλλαγές συνεχίζουν να αυξάνονται.

Συνολικά, ο ΠΟΥ έχει αναφέρει 629 εκατομμύρια κρούσματα και 6,5 εκατομμύρια θανάτους που συνδέονται με την πανδημία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.