Διάλογος «στάχτη στα μάτια» των πολιτών

Όψιμο ενδιαφέρον για τις απόψεις των πολιτών, επιδεικνύει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού. Και λίγο πριν το τέλος της θητείας του, καλεί κατοίκους της Επανομής την ερχόμενη Τετάρτη, σε συνάντηση για ν’ ακούσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση. Eπί 3,5 χρόνια, προτίμησε την ασφάλεια και την ηρεμία του δημαρχιακού του γραφείου. Απέφυγε συστηματικά να συνομιλήσει με τους πολίτες κι έκανε ό, τι είναι δυνατόν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να αποφύγει τα παράπονα των κατοίκων για την απραξία του.

Τώρα, στην τελική ευθεία, πριν τις εκλογές, θέλει δήθεν να τους ακούσει... Κλασική τακτική πολιτευτών με μικροκομματικές αντιλήψεις, που οι πολίτες την έχουν καταδικάσει προ πολλού!

Άλλωστε τι νόημα έχει τώρα; Θα προλάβει άραγε να διορθώσει, όσα δεν τον απασχόλησαν από το 2019;

Αλλά και ο τρόπος που το επιχειρεί είναι προκλητικός. Αντί να εκδώσει ανακοίνωση – πρόσκληση όπως συνηθίζεται όταν πρόκειται για εκδήλωση ανοικτή σε όλους, να τη δημοσιοποιήσει και να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου, προτίμησε να «ειδοποιήσει» με ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλε σε κατοίκους της Επανομής.

Είναι εύλογο να αναρωτηθεί και ο πιο καλοπροαίρετος για τους λόγους αυτής της μυστικοπάθειας, για ένα γεγονός που ούτως ή άλλως δεν θα μείνει κρυφό. Όπως κι αν ηλεκτρονικά μηνύματα – προσκλήσεις, έλαβαν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Επανομής.

Για μια ακόμη φορά ο κύριος Δήμαρχος, επιλέγει παλιομοδίτικους τακτικισμούς για να εξυπηρετήσει προσωπικές του σκοπιμότητες και μόνο. Αυτό που αληθινά τον ενδιαφέρει στο τέλος της θητείας του, είναι να εκτονώσει το κλίμα δυσαρέσκειας σε βάρος του με ανούσιες υποσχέσεις και τίποτα περισσότερο.

Η εικόνα 3,5 χρόνων, δεν αλλάζει σε λίγους μήνες. Επί 3,5 χρόνια, οι πόρτες του ήταν κλειστές για τους πολίτες. Αγνόησε τις Τοπικές Κοινότητες, τη φωνή και τις προτάσεις τους. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Οι δημότες δεν είδαν κανένα ουσιαστικό έργο.

Όμως ο Δήμαρχος οφείλει να έχει τις πόρτες του Γραφείου του ανοικτές για όλους, όπως το πετύχαμε εμείς. Να διαπιστώνει ότι οι επισημάνσεις και οι υποδείξεις του, «πιάνουν τόπο». Όπως κάναμε εμείς.

Γι ́αυτό, η συνάντηση που οργανώνει στην Επανομή, είναι για τους πολίτες, απλώς χάσιμο χρόνου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.