Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους. Απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων ξεπουλάει την κινητή και ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

«Μ’ αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» φώναξαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προωθεί, εκτός από το τζογάρισμα του αποθεματικού του Ταμείου, και την εκποίηση-ξεπούλημα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου 40.000 τ.μ., που περιλαμβάνει 1 οικόπεδο και 10 κτίρια, εκμισθωμένα, εκ των οποίων τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτίρια, κτίρια-«φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας.

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε μιλώντας στους διαδηλωτές η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Επισήμανε την ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα και με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.



Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε το παραπέρα πλιάτσικο στο Ταμείο, σημείωσε η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Περιφερειών. Απαντώντας στο επιχείρημα για δήθεν αξιοποίηση, επισήμανε ότι ετοιμάζουν πλιάτσικο στην περιουσία του και ειδικά στα ακίνητα φιλέτα που διαθέτει το Ταμείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Θοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρ. Ιμβριώτη», αναφέρθηκε συνολικά στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, επισημαίνοντας ότι είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαίτησε η Σούλα Αξιώτη, πρόεδρος των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων.

Σε συνέχιση του αγώνα και μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη κάλεσαν η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και ο Αλέξανδρος Βαλσαμής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μετοχικό Ταμείο, ο πρόεδρος Σταύρος Δίζος και η αντιπρόεδρος Δώρα Θεοδωροπούλου.

Ακόμη χαιρέτισαν ο Τάσος Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Σταύρος Κουτσουμπέλης.


πηγή 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.