Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου, μετά την αποκάλυψη πως έχει ξεκινήσει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου αλλά και για ζητήματα διαβίωσης και διαχείρισης. Πως άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες (17.11.2022) και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται προβεβλημένο στέλεχος της ΜΚΟ. Ερευνώνται καταγγελίες πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια σε δομές που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου. Η πρώτη καταγγελία έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, κρίθηκε σοβαρή και η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Ο 19χρονος που έχει κάνει την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση έχει ήδη καταθέσει. Είπε ότι το μέλος της ΜΚΟ έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπό του, ότι του ζητούσε να τον συνοδεύει στα ταξίδια του εκτός Αττικής καθώς και ότι το 2021 το συγκεκριμένο πρόσωπο ασέλγησε εις βάρος του.

Σε βάρος του ίδιου προσώπου, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε κι άλλη καταγγελία, και πάλι για το 2021, για περιστατικό στη Χίο. Άνθρωπος που φιλοξενούνταν εκεί, είχε μπει σε δωμάτιο και είχε βρει τον καταγγελλόμενο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με νεαρό αγόρι. Ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά το θύμα αρνήθηκε να καταθέσει.

Το υπουργείο Εργασίας αποσύρει διάταξη για παραχώρηση κτιρίου στην Κιβωτό του Κόσμου

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποσύρει τη διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από δύο υπαλλήλους του οργανισμού.

Έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από υπαλλήλους στην Κιβωτό του Κόσμου και το υπουργείο Εργασίας αναστέλλει κάθε σχετική κίνηση, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η διάταξη είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, πρόσφατα, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

Ρούλα Κορομηλά για «Κιβωτό του Κόσμου»: Νιώθω απογοήτευση, πλήρωνα ακόμη και τα ενοίκια


Η παρουσιάστρια μέσα από ένα μήνυμά της ξέσπασε εκφράζοντας την οργή, για το αν όσα ακούγονται είναι αλήθεια και μάλιστα αποκάλυψε ότι η ίδια στήριζε εμπράκτως το ίδρυμα πληρώνοντας για τα ενοίκια του χώρου και υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο.
Η ανάρτησή της:

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.