«Η εικόνα εγκατάλειψης ζώων δεν αρμόζει στο Δήμο Θερμαϊκού», διακήρυττε προεκλογικά, η παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο. Και δεσμευόταν απέναντι στους πολίτες ότι θα προσέφερε ιδιαίτερη φροντίδα στα αδέσποτα ζώα αποχορώντας από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που φυσικά δεν έπραξε. Υποσχόταν «περισυλλογή και περίθαλψη σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας», καθώς και ότι θα έθετε σε εφαρμογή προγράμματα για τη στείρωσή τους.

Δεσμευόταν ότι θα δώσει τέλος στο φαινόμενο των αδέσποτων, ότι αυτή θα έδινε ηχηρό μήνυμα στους ασυνείδητους που τα άφησαν στο δρόμο, ότι θα τα αντιμετώπιζε με το σεβασμό που τους αρμόζει. Δίνοντας τους πίσω την αξιοπρέπεια που δικαιούνται! Τρία χρόνια μετά, είναι φανερό ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο, όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά επιδεινώθηκε παρά τις φιλότιμες και αποτελεσματικές ενέργειες του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. . Τα αδέσποτα έχουν πολλαπλασιαστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Δεν υπάρχει κάτοικος, ειδικά στην Περαία και την Αγία Τριάδα, που να μην έχει δει πεινασμένους, καχεκτικούς, άρρωστους και τραυματισμένους σκύλους και γάτες «να κουρνιάζουν» στις άκρες των δρόμων και στα πεζοδρόμια, εκλιπαρώντας με τη στάση τους για βοήθεια. Που δεν έχει δει άψυχα ζώα να κείτονται στη μέση των δρόμων...

Δεν υπάρχει επισκέπτης του Δήμου που να μην τα έχει δει να κυκλοφορούν ταλαιπωρημένα και σε αγέλες στο παραλιακό μέτωπο, αναζητώντας λίγη τροφή και την ανθρώπινη στοργή. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολίτες που συγκινούνται και προσπαθούν να τα βοηθήσουν, όπως μπορούν.

Για να λυθεί όμως το πρόβλημα, δεν αρκεί η εθελοντική συνεισφορά του πολίτη. Εξάλλου, είναι θεσμοθετημένη πλέον η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Η Δημοτική Διοίκηση έχει «πετάξει το μπαλάκι» της ευθύνης στο Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Καμιά δική της ενέργεια, καμιά μέριμνα από την πλευρά της . Είναι παγερά αδιάφορη στην κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας.

Ξέχασε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και τα προεκλογικά της έντυπα που κοσμούσαν «τρυφερές» φωτογραφίες σκύλων. Αυτά τα ζώα ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς φροντίδα!

Οι Διοικούντες ας βγάλουν από τα συρτάρια, τα σκονισμένα τους φυλλάδια και ας ξαναδούν τις φωτογραφίες αυτών των ζώων που με άδολη αγάπη και παράπονο κοιτούν κατάματα στο φωτογραφικό φακό, αλλά και στην ψυχή μας.

Ίσως, έστω και αργά δείξουν κάποιο ενδιαφέρον...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.