Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και κατά παράβαση του νόμου συνεχίζει να πορεύεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού. Ακόμη και τώρα που φτάνει στο τέλος της παρούσας θητείας της κινείται χωρίς «πυξίδα», αφήνοντας τον τόπο και τους ανθρώπους τους στο περιθώριο των εξελίξεων.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κωλυσιεργία που επιδεικνύει επί 2, 5 χρόνια, στην κατάρτιση σχεδίου αξιοποίησης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας;

Πρόκειται για συγκεκριμένη υποχρέωση του συνόλου της Αυτοδιοίκησης, που θεσμοθετήθηκε το 2020. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, η Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου οφείλει να καταρτίζει πολυετές σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας και να ενημερώνει για την ετήσια πρόοδο στην υλοποίησή του το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση, κάθε Δεκέμβριο.

Στο Δήμο Θερμαϊκού τίποτα από αυτά δεν γίνεται. Δεν υπάρχει καν σχέδιο για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας! Το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως ως παράταξη, στα όργανα του Δήμου, αλλά καμιά πειστική απάντηση δεν έχουμε λάβει. Και εφόσον δεν υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός, δεν υπάρχει και ετήσια ενημέρωση, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι Διοικούντες έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα, ακόμη και να παρουσιάσουν τον κατάλογο των δημοτικών ακινήτων, όπως πολλές φορές τους έχουν ζητήσει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η προκλητική τους αδιαφορία για τη βασική αρχή κάθε νοικοκυρεμένης οικονομικής διαχείρισης που είναι η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων, περιορίζει και υποβαθμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου του Δήμου. Αποστερεί από τα δημοτικά ταμεία έσοδα και αφήνει αναξιοποίητα ακίνητα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «πυξίδες» ανάπτυξης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνο υπόλογη για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων της. Με τη μακρόχρονη, προκλητική στάση και συμπεριφορά της, προκαλεί σε εύλογα ερωτήματα.

Δεν μπορεί ή δεν θέλει;

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.