Το Α ́ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, ιδρύθηκε το 1972 και έκτοτε έχει αναδειχθεί σε κρίσιμη υπηρεσία ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ομαλότητας στις θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ έχει αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα και στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Ωστόσο, η σημερινή Δημοτική Διοίκηση με την έλλειψη σοβαρότητας που τη διακρίνει, αντιμετώπισε με τον χειρότερο τρόπο το Α ́Λιμενικό Τμήμα, όταν χρειάστηκε τη συνδρομή της.

Το πιο πρόσφατο ηχηρό γεγονός, αφορά στη στάση της αναφορικά με τις εργασίες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου που στεγάζει το Α ́Λιμενικό Τμήμα. Εξαιτίας της αδιαφορίας και της νωθρής της αντίδρασης, οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου διακόπηκαν πριν καλά – καλά αρχίσουν.

Εξαιτίας των παλινωδιών της, χάθηκε κονδύλι ύψους 31.500 ευρώ, που είχε εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για τις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις.

Μετά από αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη η ανάδοχος εταιρεία, ζήτησε τη διακοπή των εργασιών και η Δημοτική Αρχή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να βάλει την υπογραφή της.

Κατά αυτό τον τρόπο, από τα τέλη Ιουλίου, κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της κτιριακής υποδομής του Α ́Λιμενικού Τμήματος στη Ν. Μηχανιώνα, έχει «παγώσει». Εμείς απλώς να αναφέρουμε ότι η περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμενικού Τμήματος, είναι από το ακρ. Μεγάλου Εμβόλου (Φάρος Αγγελοχωρίου) έως και το ακρ. Σμίλα (Ν. Ηράκλεια Χαλκιδικής). Μία αρκετά μεγάλη περιοχή σε ακτογραμμή, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη το 2011, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Λιμενικού Φυλάκιου Θερμαϊκού (Ν. Επιβάτες) ,ενώ διενεργεί καθημερινές περιπολίες και στις περιοχές Αγίας Τριάδας, Νέων Επιβατών και Περαίας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.