Πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για χρέος 1.400 ευρώ καταγγέλει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, το σπίτι 85 τμ στην περιοχή της Κάτω Τούμπας βγήκε στο "σφυρί" τον Οκτώβριο, για ένα χρέος που είχε η γυναίκα ιδιοκτήτης ύψους 1.400 ευρώ προς ιδιώτη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το συντονιστικό η ένοικος ενημερώθηκε λίγες μέρες πριν τον πλειστηριασμό πως πρέπει να προχωρήσει στην εκκένωση του σπιτιού, δίχως άλλη πρότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα εργάζεται χρόνια τώρα ως νοσηλεύτρια σε Κέντρα Υγείας και σχολεία σε διάφορα μέρη της χώρας για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (2/12) διαμαρτυρία έξω από υποκατάστημα τράπεζας επί της Τσιμισκή, με τα εξής αιτήματα:
Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις
Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα
Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ
Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.